Rast plaća u FBiH: U decembru 914 maraka prosječna neto plaća

Rast plaća u FBiH: U decembru 914 maraka prosječna neto plaća

 

Prosječna mjesečna isplaćena neto-plaća po zaposlenom za decembar/prosinac 2018. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosi 914 KM i nominalno je viša za 0,8%, a realno za 1,1% u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto-plaća po zaposlenom za decembar/prosinac 2018. godine nominalno je viša za 4,5%, a realno za 2,6%.

U 2018. godini prosječna mjesečna isplaćena neto-plaća po zaposlenom u Federaciji BiH iznosi 889 KM i nominalno je viša za 3,4%,u odnosu na prethodnu godinu – podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

-Prosječna mjesečna isplaćena bruto-plaća po zaposlenom za decembar/prosinac 2018. godine u Federaciji BiH iznosi 1.405 KM i nominalno je viša za 0,7%, a realno za 1,0% u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena bruto-plaća po zaposlenom za decembar/prosinac 2018. godine nominalno je viša za 4,8%, a realno za 2,9%.

U 2018. godini prosječna mjesečna isplaćena bruto-plaća po zaposlenom u Federaciji BiH iznosi 1.365 KM i nominalno je viša za 3,6%, u odnosu na prethodnu godinu.

 

Previous Domaći trgovci povećali tržišni udio u 2018., Bingo neprikosnoveni lider
Next Mladi sportisti Norveške najuspješniji učesnici EYOF-a

You might also like

Ekonomija/Biznis

„INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

INTRAL BH, kompanija etablirana na evropskom tržištu  godinama je sarađivala sa Fabrikom obuće “Aida” Tuzla. Prilikom stečajnog postupka u Aidi investirali su u proizvodnju, a prošle godine Intral je kupio

MADE IN BOSNIA-387

Bogata ponuda na Sajmu privrede u Skenderiji: Svoje proizvode predstavlja oko 150 izlagača iz cijele države

Mali proizvođači, poljoprivrednici, obrtnici danas su izložili svoje proizvode na 7. Sajmu privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. Sajmu roba široke potrošnje koji je otvoren u sarajevskoj Skenderiji. Kako je

MADE IN BOSNIA-387

Pelet, ogromni i neiskorišteni potencijal Bosne i Hercegovine

Ostaci u drvnoj industriji su odličan izvor za proizvodnju peleta koji bolje grije i jeftiniji je od mnogih drugih energenata. Često se zna reći kako je „drvna industrija perjanica bosanskohercegovačke