Obnovljena pješačka pristupna staza prema starom gradu u Blagaju

Obnovljena pješačka pristupna staza prema starom gradu u Blagaju

U sklopu projekta RITOUR – “Valorizacija kulturnog i prirodnog bogatstva kroz prekograničnu saradnju urbanih turističkih destinacija na jadranskom bazenu kraških rijeka”, završeni su radovi na obnovi, rekonstrukciji i čišćenju pješačke staze za stari grad – kulu Stjepan-grad u Blagaju u dužini od oko 920 metara.

U okviru Projekta završeni su radovi na obnovi, rekonstrukciji i čišćenju pješačke staze za stari grad-kulu Stjepan-grad u dužini od cca 920 metara. Također je izvršeno postavljanje klupa za odmor na stazi, kao i postavljanje zaštitne ograde na mjestima gdje je to bilo potrebno zbog sigurnosti šetača i posjetilaca.

U narednom periodu, također u sklopu Projekta na prostoru Kule postaviti će se info paneli  sa svim historijskim podatcima vezanim za kulu i za cjelokupno područje, a u cilju približavanja i informisanja posjetilaca sa kulturno-historijskom baštinom.

U sklopu projektnih aktivnosti izrađena je „Studija o turističkim potencijalima Herceg Stjepan kule“  koja daje smjernice za daljnji razvoj i  upravljanje, i  u kojoj su sadržani prijedlozi aktivnosti za daljnju valorizaciju Herceg Stjepan kule kao turističke atrakcije Grada Mostara.

Previous ŽENA NA ČELU ZADRUGE KOJA OKUPLJA 950 FARMERA
Next Zapošljavanje mladih doktora medicine i stomatologije u TK

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Praznik u Sarajevu – Na ulicama najviše turista

  Ulice glavnog rada Bosne i Hercegovine su tokom prvomajskih praznika poluprazne, jer mnoge Sarajlije posjećuju neka od brojnih izletišta, ili produžene praznične dane koriste za odmor van granica BiH.

BH RAZGLEDNICA

Ski-centar Brusnica (Foto)

Jedno od najviših srednjobosanskih skijališta na visini od 1.550 metara sa zajamčenim snježnim pokrivačem i sa svojih 5 kilometara skijaških staza čini jedinstvenu formulu uspješnom, te ski-centar Brusnica spremnim za

TURIZAM

Ruta od Sarajeva do Mostara privlači sve više turista

  Voz na putovanju, do konačne destinacije, Čapljine prolazi kroz čak 99 tunela Vožnja željezničkom prugom od Sarajeva do Mostara, koja nudi pogled na prirodne ljepote, nezaobilazna je atrakcija za