Tarevačka ćetenijada okupila 30 ekipa iz nekoliko bosanskih gradova (Video)

Tarevačka ćetenijada okupila 30 ekipa iz nekoliko bosanskih gradova (Video)

 

I ove su godine povratnici u Tarevce kod Modriče, po šesnaesti put, organizovali takmičenje u pravljenju najbolje ćetenije.

Riječ je o tradicionalnom slatkišu od šećera za čije pravljenje je, osim niske temerpature, potrebna i velika spretnost kuhara. Ove godine u pravljenju ćetenije se takmičilo 30 ekipa iz Modriče, Odžaka, Gradačca, Gračanice, Orašja, Brčkog i drugih gradova.

Video FTV.

Tarevačka ćetenijada okupila 30 ekipa iz nekoliko bh. gradova

I ove su godine povratnici u Tarevce kod Modriče, po šesnaesti put, organizovali takmičenje u pravljenju najbolje ćetenije. Riječ je o tradicionalnom slatkišu od šećera za čije pravljenje je, osim niske temerpature, potrebna i velika spretnost kuhara. Ove godine u pravljenju ćetenije se takmičilo 30 ekipa iz Modriče, Odžaka, Gradačca, Gračanice, Orašja, Brčkog i drugih gradova. www.federalna.ba/bhs/vijest/266766

Gepostet von federalna.ba am Sonntag, 24. Februar 2019

Previous Stjepan Kljuić: Danas je Babo Abdić na vlasti, a generala Dudakovića hapse!
Next FBiH - Prodaja novih stanova povećana za 38,6 posto!

You might also like

NAŠI DANI

Gradonačelnik Sarajeva organizovao iftar za povratnike fočanskog naselja Jeleč

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka organizovao je večeras u Jeleču iftar za povratnike u ovo fočansko naselje, odakle je poručio da se Bosna i Hercegovina i Sarajevo brane iz ovakvih sredina.

NAŠI DANI

Reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi dobiti nacionalni stadion (VIDEO)

  Bosna i Hercegovina konačno bi mogla dobiti nacionalni stadion. Idejni projekt izgradnje nacionalnog stadiona predstavljen je predstavnicima Unije evropskih nogometnih asocijacija (UEFA) i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine tokom

NAŠI DANI

Pruga Sarajevo-Pale zajednički interes Sarajeva i Istočnog Sarajeva (VIDEO)

  Udruženje građana ”Ćiro” održalo je danas na Ravnoj planini, na Palama, sastanak sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom u povodu projekta izgradnje uskotračne pruge Pale – Bistrik.