Amel Tuka: Svojoj državi želim donijeti još jednu medalju

Amel Tuka: Svojoj državi želim donijeti još jednu medalju

 

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, izjavio je da je spreman za predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu (Škotska).

“Imao sam dobre trke, zadovoljan sam rezultatima. Osvajao sam prva mjesta što mi daje samopouzdanje, tako da spremno dočekujemo Evropsko prvenstvo”, rekao je Tuka.

Vjeruje i da može osvojiti medalju na šampionatu Starog kontinenta u trci na 800 metara.

“O medalji je teško pričati. Prvo treba proći kvalifikacije i polufinale pa doći u finale. U tri dana imat ćemo tri trke. Želim ići korak po korak. Prvo se psihički spremiti za kvalifikacije te polufinale pa plasirati se u finale. Kada dođe taj dan dat ću sve karte da bih borio za postolje, da bih svojoj državi donio još jednu medalju s velikih takmičenja”, istakao je Tuka, koji je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine osvojio bronzanu medalju u trci na 800 metara.

“Provjere na trkama su ispunile moja očekivanja. Nisam išao da ganjam lični rekord (u dvorani 1:46.33, od 10. februara prošle godine iz Genta). Ostavio sam malu rezervu, kako bih bio što više gladan trka i rezultata” izjavio je Tuka.

Bosanskohercegovački srednjeprugaši Amel Tuka i Abedin Mujezinović jutros su otputovali na 35. evropsko dvoransko atletsko prvenstvo u škotskom Glasgowu, na kojem će od bosanskohercegovačkih atletičara nastupiti još samo bacač kugle Mesud Pezer.

Evropsko dvoransko atletsko prvenstvo u Glazgovu održat će se od 1. do 3. marta.

 

(Agencije)

Previous Ponos i dika Travnika: Larisa Cerić zadržala visoko 2. mjesto na Svjetskoj ranking listi
Next Grad Tuzla: Interventna novčana pomoć korisnicima usluga “Tržnice i pijace” d.o.o. Tuzla

You might also like

SPORT

Bosanski odbojkaši u polufinalu Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobijedili je Kazahstan u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se igra u našem glavnom gradu. Rezultat je bio 3:0 u setovima. Kapiten Sabahudin Delalić

SPORT

IVICA OSIM: Ne mislim da je Grčka bolja od nas, ali iskreno mislim da su Grci puno veći patrioti nego mi

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i selektor, predsjednik Komiteta za normalizaciju stanja u NFSBIH, budući počasni predsjednik Fudbalskog saveza BiH, te fudbalski filozof Ivica Osim (70) prokomentarisao je utakmicu između Grčke i

SPORT

Šuman: Ciljevi moraju da budu veći. S Boesenom podignut renome reprezentacije

Bilal Šuman, prije nego što je počeo da se bavi trenerskim poslom, bio je vrhunski rukometaš, odnosno desno krilo. Igrao je za nekoliko klubova, ali najveći dio karijere proveo je