U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)

U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)

 

Na referendumu o nezavisnosti održanom 29. februara i 1. marta 1992.god. od 64 posto građana Bosne i Hercegovine koji su se odazvali referendumu o nezavisnosti zemlje, 99,44 posto glasalo je „ZA“.

Rezultat je omogućio međunarodno priznanje Bosne i Hercegovine kao nezavisne države. Na historijski datum s ponosom se prisjećamo najboljih sinova naše zemlje koji su prvi hrabro stali na bedem njene odbrane.

Velike zasluge pripadaju komandi i borcima 206. viteške brdske brigade iz Sapne koji ovih dana obilježavaju 26. godinu od formiranja. Njima kao i u čast 1. marta u Sapni je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća.

(Rtv TK/MiruhBosne)

Previous U Kotor Varošu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina povećala izvoz za 16,6 %

U periodu januar-mart 2021. godine izvoz je iznosio 3 milijarde 64 miliona KM, što je za 16,6 % više nego u istom periodu 2020. godine, dok je uvoz iznosio 4

NAŠI DANI

Europol o jučerašnjoj akciji: Srušen uži krug globalnog narko-kinga

-U raciji velikih razmjera sprovedenoj u Bosni i Hercegovini, policijski službenici su preplavili domove i urede 23 osobe za koje se sumnja da su dio ‘unutrašnjeg kruga’ narko- kralja uhapšenog u

NAŠI DANI

Vježba bosanske i američke vojske na poligonima Glamoča i Manjače

Zajednička vojna vježba pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država pod nazivom “Bilateralna vježba” počela je 18. novembra 2020. godine na poligonima Glamoča i Manjače.