Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Srebrenici i Bratuncu (FOTO)

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Srebrenici i Bratuncu (FOTO)

 

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike srpske danas je u Bratuncu i Srebrenici prisustvovao obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje 1. marta upriličeno je u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu, a potom i u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Salkić je u svom obraćanju poručio da su Bošnjaci na Drini, Savi, Uni, Vrbasu i Hercegovini, garant očuvanja Bosne i Hercegovine, te da je prisustvo Bošnjaka na ovim prostorima glavna prepreka stvaranju “druge srpske države” na Balkanu i ostvarivanju sna o tzv. velikoj Srbiji.

“Zbog toga, vlast ovog entiteta provodi sistemsku diskriminaciju nad Bošnjacima, onemogućava izučavanje bosanskog jezika, sprečava zapošljavanje, vrijeđa žrtve, negira zločine, veliča ratne zločince, kako bi mi napustili ove prostore.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Historijska obaveza svih onih koji vole Bosnu i Hercegovinu je da obezbijede naš opstanak na granicama naše domovine. Pozivamo ih da otvaraju radna mjesta u ovim dijelovima naše zemlje, zapošljavaju naše ljude, jer to je vitalni interes našeg naroda i naše zemlje.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Zapošljavajte i Srbe i Hrvate i sve druge građane, kako bi mi na takav način pokazali kakvu državu želimo. Ulaganje i povećavanje kapitala u ovom dijelu Bosne i Hercegovine je garant opstanka naše domovine”, rekao je Salkić – prenosi AA.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Foto: Tuzlarije.net

 

(MiruhBosne)
Previous Mališani uživaju u prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu (VIDEO)
Next Dragan Bursać: Srećan ti Dan nezavisnosti moja domovino

You might also like

NAŠI DANI

Lavić: Popis će pokazati vidljive razmjere genocida počinjenog u ime velike Srbije

Na današnjoj press konferenciji BZK Preporod skrenuta je pažnja na nelegalne zahtjeve koji dolaze iz Republike Srpske, a kojima je cilj iz ukupne populacije izbaciti što više popisanih, navodno nerezidentnih

NAŠI DANI

Civilna odbrana u Gazi: Ljudski um ne može opisati izraelske zločine u bolnici Shifa

Jedinica civilne odbrane u Gazi saopćila je kako su “neopisivi” postupci izraelske vojske u i oko bolnice Shifa u gradu Gazi, javlja Anadolu. “Razmjere strašnih zločina koje je počinila okupacijska

NAŠI DANI

Dalmatinsko turističko opremanje provodi se u bosansko-hercegovačkim dućanima: ‘Ispada da je kod susida isplativije’

Nema nam premca u ekonomičnoj kupovini, znamo tačno gdje se nalaze zone u kojima se za manje dobije više. U valu rastuće inflacije u kojoj svjedočimo kako je cijena onome