Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

 

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, Infoplus je došao u posjed fotografija tog kompleksa čija investicija se mjeri na stotine miliona KM.

Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 miliona KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu.

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompels je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a” u Sarajevu.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u BH. Dnevniku najavio je pomenutu investiciju – od milijardu! Rekao je da će se u narednih par mjeseci znati više detalja, te da se radi o ulagačima iz Evrope.

-Ta bi investicija, tako ogromna, mogla da pretvori noć u dan – istakao je Imamović.

 

(MiruhBosne/Infoplus)
Previous Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Bičakić: Blok 7 Termoelektrane Tuzla velika razvojna šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

BH Telecom planira višemilionska ulaganja u BH TechLab platformu

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman čestitao je 17. maj, Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva, zahvalio je korisnicima usluga BH Telecoma zbog kojih se ubrzano radi na digitalnoj tranformaciji

Ekonomija/Biznis

Kineski milijarder i osnivač Alibabe Jack Ma u Sarajevu

Osnivač Alibabe, kineski milijarder Jack Ma stigao je u Sarajevo. Ekskluzivna fotografija koju objavljujemo snimljena je u Deco baru u ulici Zelenih beretki. Radi se inače o ulici koja u

Ekonomija/Biznis

Sektor hotelijerstva bilježi godišnji rast prometa od 90 posto

U drugom tromjesečju 2022. godine u odnosu na prvo tromjesečje 2022. godine ukupan sezonski prilagođen promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine bilježi rast od 11,6 posto.