Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

 

Načelnici odjeljenja Opštinske uprave Petrovo (nekadašnje Bosansko Petrovo Selo),  održali su sastanak sa rukovodstvom firmi “Fortunato” iz Gračanice i “Paul Green” iz Austrije, koji su u potrazi za stotinu novih radnika za pogon u Gračanici.

Budućim obućarima, kako je istaknuto u pismu namjere kojim su se predstavnici pomenutih firmi obratili opštini Petrovo, nude se “primanja koja su među najboljima u tom sektoru, motivirajuća radna atmosfera, plaćeni topli obrok, osigurani prijevoz, te radno vrijeme od 07:00 do 15:00 sati”.

Na sastanku je dogovoreno da se u srijedu, 06.03.2019. godine, u prostorijama restorana Cedam u zgradi opštine u Petrovu, sa početkom u 18:00 sati, održi sastanak sa zainteresovanima za posao u pogonu u Gračanici, na kom će direktno od vlasnika firme moći saznati sve potrebne detalje.

-Veliki broj Gračanlija bavi se biznisom. Oko 1450 poslovnih subjekata aktivno djeluje u Gračanici. Izgleda da ova uspješna općina u entitetu FBiH ima potrebu za dodatnim radnicima a njih, vidimo to, traži i u entitetu Rs.

Odranije već u Tešnju opskrbu pronalaze radnici iz Doboja, koji i autobusom svakodnevnom dolaze na posao u ovu privredno razvijenu sredinu.

 

(MiruhBosne/Agencije)
Previous Širenje domaćeg trgovačkog lanca: TC Belamionix danas otvoren i u Kalesiji
Next Obilježavanje Dana bosanske nezavisnosti na kraljevskom Bobovcu (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Cazin: Privredni i trgovački centar Unsko-sanskog kantona

Do prije desetak godina Cazin je bio marginalizirana sredina koja je u ostatku države bila prepoznatljiva uglavnom po incidentnim situacijama i problemima. Danas, Cazin je privredni i trgovački centar Unsko-sanskog

Ekonomija/Biznis

Maglajska porodica Hambašić: Zajedničkim snagama do očuvanja drvorezbarske tradicije

Porodica Hambašić živi u maglajskom prigradskom naselju Ulišnjak. Ekipu Anadolu Agency (AA) dočekali su u svom domu kojeg su i izgradili prodajom onoga što urade svojim dvjema rukama. I to

Ekonomija/Biznis

Bosnalijek počeo izvoz Lysoderm kreme na tržište Njemačke

Nakon što je početkom ove godine započeo izvoz Lysobact®-a na tržište Njemačke, Bosnalijek je nedavno ugovorio i prve isporuke Lysoderm® kreme na isto tržište. Generalni direktor Nedim Uzunović ističe da