JK Bosna – 24. put zaredom najbolji u Bosni i Hercegovini!

JK Bosna – 24. put zaredom najbolji u Bosni i Hercegovini!

 

Dvadeset četvrto Prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudu za seniore i seniorke, održano 2. marta u dvorani Borik u Banja Luci, proteklo je u znaku najtrofejnijeg sportskog kolektiva u državi – Judo kluba “Bosna” iz Sarajeva.

Zvuči nevjerovatno, ali zato nije manje istinito.
Judo klub Bosna je na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke po 24 put zaredom, pojedinačni i ekipni prvak Bosne i Hercegovine za seniore, seniorke, kao i sveukupno.

Fotografija korisnika/ce Judo klub "Bosna" Sarajevo.

-U pojedinačnoj konkurenciji titule su očekivano osvojili repreprezetativci Harun Sadiković, Petar Zadro i Toni Miletić, a kod žena Alaksandra Samardžić i Larisa Cerić.

U ukupnom poretku “Studneti” su osvojili 43 boda, drugi je JK Famos iz Istočnog Sarajeva sa 19, a treći JK Borsa iz Mostara sa 10 bodova.

Previous Poslušajte novu navijačku pjesmu grupe BH Loyals iz St. Louisa
Next Zastava Bosne i Hercegovine na britanskom dvorcu - zahvaljajući studentici Saneli Ramić

You might also like

SPORT

Kenan Kodro svojim golovima odveo Osasunu u Primeru (Video)

Osasuna je novi član španske Primere za narednu sezonu. Kenan Kodro, sin bivšeg reprezentativca i selektora Bosne i Hercegovine Mehe Kodre, je junak tima iz Pamplone jer je večeras u

SPORT

Zlatni momak iz Gračanice (Video)

“Želim čestitati zlatnu medalju Hasanu Sejdinoviću, koji je bio najbrži u utrci na 200 metara na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju. Hasane, ponosan sam što na srcu nosimo

SPORT

Rukometaši Bosne i Hercegovine stigli u Sarajevo

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine vratili su se u Sarajevo nakon historijskog uspjeha i plasmana na evropsko prvenstvo, do kojeg su došli jučerašnjom pobjedom protiv selekcije Češke u Ostravi (24:23).