Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saslušalo je državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, vezano za navode da su obavještajci iz Hrvatske vrbovali selefije da prenose oružje u Bosnu i Hercegovini.

Mektić ne vjeruje u poštene namjere Tužilaštva i smatra da je cilj zaštititi prijateljsko-robinske veze između pojedinih tužitelja i aktera te priče.

S druge strane, državni vrh Hrvatske, koja se dovodi u direktnu vezu sa špijunažom u Bosni i Hercegovini, cijeli slučaj smatra neutemeljenim i besmislenim.

Gost Al Jazeere o ovoj temi je Damir Bećirović, bivši član Komisije Parlamenta Bosne i Hercegovine za nadzor nad radom državne Obavještajno-sigurnosne agencije.

-Bećirović, kao osoba iz obavještajnog miljea, iznio je i nove detalje o pokušajima vrbovanja određenih lica od strane obavještajaca iz susjedstva.

-Ja bih volio da čujem samo jednu rečenicu od hrvatskih zvaničnika ili obavještajne agencije; da kažu: nismo imali nikakav kontakt sa osobom H. Č. I to je to – prokomentarisao je Bećirović negiranje susjeda da stoje iza ovog slučaja.

 

(AJB/MiruhBosne)
Previous Potpisan i predstavljen strateški dokument za IT industriju
Next Na UKC-u Tuzla urađena prva samostalna torakoskopska lobektomija pluća u državi

You might also like

NAŠI DANI

Dodikov atentat na Ferhadiju

  Noćas je pucano na Ferhat-pašinu džamiju u Banjaluci. To jeste varvarski čin, kako policja navodi, pojedinaca u alkoholisanom stanju. Ali, to je najmanje varvarski čin nekoga koga je alkohol

NAŠI DANI

Spriječeno širenje požara na više spratove objekta na sarajevskoj pijaci Heco

Na sarajevskoj pijaci Heco danas je izbio požar koji duže vremena pokušavaju ugasiti vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (KS), a šef Civilne zaštite KS Dženan Brkanić rekao je da

NAŠI DANI

Američka ambasada: Neosnovane tvrdnje da ne postoje uvjeti za održavanje izbora u Bosni i Hercegovini

– Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini se u svom reagiranju na Twitter profilu još jednom oglasila povodom održavanja Općih izbora u našoj zemlji, te su naglasili kako postoje