Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saslušalo je državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, vezano za navode da su obavještajci iz Hrvatske vrbovali selefije da prenose oružje u Bosnu i Hercegovini.

Mektić ne vjeruje u poštene namjere Tužilaštva i smatra da je cilj zaštititi prijateljsko-robinske veze između pojedinih tužitelja i aktera te priče.

S druge strane, državni vrh Hrvatske, koja se dovodi u direktnu vezu sa špijunažom u Bosni i Hercegovini, cijeli slučaj smatra neutemeljenim i besmislenim.

Gost Al Jazeere o ovoj temi je Damir Bećirović, bivši član Komisije Parlamenta Bosne i Hercegovine za nadzor nad radom državne Obavještajno-sigurnosne agencije.

-Bećirović, kao osoba iz obavještajnog miljea, iznio je i nove detalje o pokušajima vrbovanja određenih lica od strane obavještajaca iz susjedstva.

-Ja bih volio da čujem samo jednu rečenicu od hrvatskih zvaničnika ili obavještajne agencije; da kažu: nismo imali nikakav kontakt sa osobom H. Č. I to je to – prokomentarisao je Bećirović negiranje susjeda da stoje iza ovog slučaja.

 

(AJB/MiruhBosne)
Previous Potpisan i predstavljen strateški dokument za IT industriju
Next Na UKC-u Tuzla urađena prva samostalna torakoskopska lobektomija pluća u državi

You might also like

NAŠI DANI

Njemačka poziva RH da ne stvara probleme i nove prepreke našoj zemlji na EU putu

Michael Roth, ministar za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, je, obračajući se prisutnima na ceremoniji obilježavanja 25. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Zagrebu, kazao da

NAŠI DANI

Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

  Vlatko Glavaš, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i novoizabrani zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 se osvrnuo na igru

NAŠI DANI

Na tribini o Aliji Izetbegoviću naglašena vrijednost njegovog srednjeg puta

Temeljit, principijelan i onaj koji nije varao, termini su kojima je historičar, dr. Admir Mulaosmanović opisao prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića govoreći na tribini organiziranoj u