Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saslušalo je državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, vezano za navode da su obavještajci iz Hrvatske vrbovali selefije da prenose oružje u Bosnu i Hercegovini.

Mektić ne vjeruje u poštene namjere Tužilaštva i smatra da je cilj zaštititi prijateljsko-robinske veze između pojedinih tužitelja i aktera te priče.

S druge strane, državni vrh Hrvatske, koja se dovodi u direktnu vezu sa špijunažom u Bosni i Hercegovini, cijeli slučaj smatra neutemeljenim i besmislenim.

Gost Al Jazeere o ovoj temi je Damir Bećirović, bivši član Komisije Parlamenta Bosne i Hercegovine za nadzor nad radom državne Obavještajno-sigurnosne agencije.

-Bećirović, kao osoba iz obavještajnog miljea, iznio je i nove detalje o pokušajima vrbovanja određenih lica od strane obavještajaca iz susjedstva.

-Ja bih volio da čujem samo jednu rečenicu od hrvatskih zvaničnika ili obavještajne agencije; da kažu: nismo imali nikakav kontakt sa osobom H. Č. I to je to – prokomentarisao je Bećirović negiranje susjeda da stoje iza ovog slučaja.

 

(AJB/MiruhBosne)
Previous Potpisan i predstavljen strateški dokument za IT industriju
Next Na UKC-u Tuzla urađena prva samostalna torakoskopska lobektomija pluća u državi

You might also like

NAŠI DANI

Seid Ožeković traži da mu RS vrati skoro kompletan prostor sadašnjeg Nacionalnog parka Sutjeska s Tjentištem

Seid Ožegović traži od vlasti Republike Srpske da mu vrati 1.860 dunuma zemlje, odnosno gotovo kompletan Nacionalni park Sutjeska, uključujući i dio Maglića, koju su komunističke vlasti tadašnje Narodne Republike

NAŠI DANI

Sidran na HRT-u: Za nas ta stvar nije tako mutna kako se vama čini. Mi smo bili izloženi višestrukoj agresiji

  Gostujući na hrvatskoj državnoj televiziji, bosanskohercegovački akademik Abdulah Sidran nemuštim domaćinima je otvoreno rekao neke stvari vezane za nedavnu hašku presudu… -Druge su zemlje snosile troškove izbjeglica iz Bosne i

NAŠI DANI

Pomoć iz Bosne stigla u prave ruke

Uposlenici Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, zajedno sa predstavnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, danas su izvršili distribuciju prehrambenih paketa u izbjegličkim kampovima na području tursko-sirijske granice. Namirnice koje su