Na UKC-u Tuzla urađena prva samostalna torakoskopska lobektomija pluća u državi

Na UKC-u Tuzla urađena prva samostalna torakoskopska lobektomija pluća u državi

 

Ljekarski tim Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla uradili su prvi samostalnu torakoskopsku lobektomiju pluća. Riječ je o minimalno-invazivnom zahvatu, a ujedno i operaciji koja se izvodi kroz rez od tri do pet centimetra na dijelu grudnog koša i spada u najsavremeniji vid liječenja pacijenata.

Previous Novi detalji špijunskog skandala! Hrvatska glumi prijatelja a čini sve da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu (Video)
Next Kocert sevdaha posvećen velikanu Safetu Isoviću

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Univerzitet u Sarajevu promovirao 38 doktora nauka (Video)

Univerzitet u Sarajevu promovirao je danas 38 doktora nauka iz oblasti koje pripadaju grupacijama tehničkih, humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka.

ZDRAVLJE

Dr. Nakaš: Bosna i Hercegovina je ozbiljno pristupila suočavanju s krizom

U svakoj, pa i najtežoj situaciji, bitno je ‘izvući’ i podijeliti s ljudima informacije koje mogu biti korisne za njih i time voditi do olakšavanja i prevazilaženja krize, mišljenje je

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Svjetska nagrada za nastavnicu iz Bosne i Hercegovine

Medisa Rožnjaković Aljukić, profesorica engleskog jezika, osvojila je “Pearson English Global Teacher Award” za 2020. godinu. Za istu nagradu konkurisalo je više stotina aplikanata. Ranije, 2017. godine Centar za obrazovne