Otvorena Hifa Oil benzinska pumpa u Podogorici

Otvorena Hifa Oil benzinska pumpa u Podogorici

 

Svečanim otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postala je i zvanično prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta.

Svečanom činu prisustvovali su otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Moamera Hambo, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Nj. E. Milan Lakić, zatim Kemal Grbović ispred Grada Podgorice, Ratko Stijepović predsjednik Skupštine gradske opštine Golubovci u kojoj se nalazi objekat, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović kao i brojni privrednici i poslovni partneri iz Crne Gore, i drugi uvaženi gosti. Obrativši se prisutnima Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil, izrazio je zahvalnost za podršku lokalnih vlasti prilikom izgradnje ovog multifunkcionalnog objekta. «To smo prepoznali kao znak dobre volje i  želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države», kazao je Ahmetlić.

On je istako da je Crna Gora  dobila prvog privatnog distributera naftnih derivata koji će biti balans ove robe na tržištu. «Bosanskohercegovačka  privatna naftna kompanija Hifa Oil u prošloj godini je plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta 9 zemalja Evrope. Od toga je Hifa Oil Crna Gora plasirala i distribuirala 10 miliona litara  naftnih derivata».

U svome obraćanju, Ahmetlić je najavio otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori. Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima nalazi se na izlazu iz Podgorice, tačnije na putu Petrovac – Bar. Objekat se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, a pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nudi i pranje vozila, zatim Euro Market, kao i Caffe sa brzom hranom. U novom objektu nalazi se i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil Crna Gora.

Osim benzinske pumpe u Podgorici, kompanija trenutno posjeduje još pet Hifa Oil – Euro Oil pumpi, i to u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima i Rudom. Uskoro se očekuje i početak sa radom nove pumpe u Živinicama.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

 

Hifa Oil sklopio je ugovor sa firmom Taha’s iz Tešnja o pružanju usluga modernog ugostiteljstva. Prije dva dana je otvoren prvi Taha’s caffe objekat u sklopu Hifa Oil –Euro Oil benzinske pumpe u sarajevskom naselju Švrakino 2 (Sarajevo), a ovaj koncept caffe-a će u budućnosti biti na svim Hifa Oil benzinskim pumpama.

Unutar moderno dizajniranog prostora od strane projektnog biroa «Fo4a arhitektura» u ponudi se nalaze između ostalog uvijek svježi sendviči i peciva, proizvodi od lisnatog tijesta i kafa vrhunskog kvaliteta.

– Saradnjom sa brendom Taha’s dali smo novu vrijednost Hifa Oil – Euro Oil brendu. Svi naši maloprodajni objekti uređeni su tako da nude vrhunsku uslugu snabdijevanja najkvalitetnijim gorivima, kao i pranja vozila, zatim kupovine u okviru našeg Euro Marketa, i drugim uslugama. Sada smo u prilici ponuditi još bolju uslugu konzumiranja odlične kafe, ukusnih peciva i drugih kulinarskih specijaliteta brze hrane”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Previous Pettigrew: Međunarodna zajednica mora prestati pomagati i podržavati genocidni projekat Republiku srpsku
Next Uspješna godina za Bosnalijek, prihodi porasli za 10 posto

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma Dermal – u Kneževu za godinu i po uposlili 200 radnika, sada šire proizvodne pogone

  Da neke firme u Bosni i Hercegovini rade i više nego dobro, pokazuje nam firma Dermal, koja svoja postrojenja ima u Kotor-Varoši i u Kneževu. Naime, ova firma morala

Ekonomija/Biznis

“Igman” uskoro otvara novi pogon, posao za još 100 radnika

  Privredno društvo Igman Konjic uskoro otvara novi pogon. Pogon će se pustiti u probni rad u februaru, a 6. marta, na godišnjicu Igmana, trebao bi biti i zvanično otvoren.

Ekonomija/Biznis

Počinje gradnja toplovoda Kakanj – Sarajevo (Video)

Zaboravljeni projekt izgradnje toplovoda kojim bi se iz Termoelektrane Kakanj dopremala para za zagrijavanje radijatora u Sarajevu, ponovo je oživljen. Izvor: TV1