Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

 

Ceremonjm svečanog zatvranja u kojoj su učestvovale velike svjetske muzičke zvijezde, u Abu Dabiju su završene Svjetske igre Specijalne Olimpijade.

Domaćini jedne od najuspješnijih i najbolje organizovanih specijalnih olimpijada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima  najavili su je osnivanje novih fondacija čiji cilj će biti promocija sporta namijenjenog osobama s invaliditetom.

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine ove će igre pamtiti kao jedne od najuspješnijih na kojima su nastupali. Ukupno su osvojili 10 medalja u četiri sporta.

Tokom igara veliku podršku i pomoć bosanskohercegovački sportisti na igrama u UAE imali su od ambasadora Šerifa Mujkanovića i osoblja ambasade u Abu Dabiju, saopćeno je iz Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine.

Pored ostalih, ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u inkluzivnom fudbalu osvojila je zlatnu medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade.

Previous Ćevabdžinica „Hari“ napravila najveću i najautentičniju porciju ćevapa (VIDEO)
Next Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

You might also like

SPORT

Top 100 igrača 2016: Džeko 56., Pjanić 29.

Odbrojavanje najboljih 100 fudbalera u 2016. godini u “ligama petice” ugledni britanski Sky Sports nastavio je danas objavom imena igrača koji na prestižnoj listi nalaze na pozicijama od 40. do

SPORT

Bosanske nogometašice bolje od Izraela

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici selekciju Izraela sa 1:0 u utakmici kvalifikacija za EURO 2021. Prvu priliku bosanskohercegovački tim imao je u 15’. Nakon

SPORT

Zvjezdan Misimović u Sarajevu organizuje fudbalski kamp

Sarajevo će ovog ljeta biti bogatije i atraktivnije za fudbalski kamp čiji organizator je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović. Kamp će sa radom početi 22. juna. Održat će