Kvalifikacije za EURO 2020: Pobjeda Bosne nad Armenijom

Kvalifikacije za EURO 2020: Pobjeda Bosne nad Armenijom

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras (2:1) u prvoj utakmici kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo 2020.

Suparnik Zmajevima na sarajevskoj Grbavici bila je selekcija Armenije.

Zmajevi su ušli kao favoriti u ovaj meč, a terensku nadmoć krunisali su nešto poslije pola sata igre. Strijelac prvog gola bio je Rade Krunić u 33. minuti nakon što je Pjanić ubacio iz kornera.

U drugom polovremenu naši fudbaleri nastavljaju s dominacijom. Novi gol stiže u 80. minuti. Ovaj put pogađa Deni Milošević, igrač koji je ušao sa klupe. Asistent je Edin Višća.

U finišu je priliku za igru dobio i Elvir Koljić. Napadač koji mnogo obećava zamijenio je legendarnog Džeku.

Henrikh Mkhitaryan, najbolji fudbaler gostiju, uspio je postići gol iz penala u 90. min., što je bio i konačni rezultat.

-Pred početak utakmice, na lijepom ispunjenom stadionu Grbavica, kapitenu bosanskog tima uručeni su prigodni pokloni povodom njegovog 100. nastupa za reprezentaciju.

Nadamo se da će naši fudbaleri do kraja kvalifikacija nastaviti s dobrim igrama i pobjedama i tako po prvi put izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. EP se igra naredne godine u više zemalja, dok je finale zakazano u Londonu.

 

Previous Vjenčanje pet parova na tvrđavi Stari grad u Travniku
Next Mehmedalija Džaferović iz Brke kod Brčkog: Ljubav prema koži pretvorio u prepoznatljiv biznis

You might also like

SPORT

Ermin Junuzović uoči borbe s nekada najjačim čovjekom svijeta: ‘Želim postati prvi koji ga je uspio nokautirati!’

Kada je prije nešto više od godine dana prvi put rebao ući u MMA borilište, mnogi su s podsmjehom gledali na borilačku karijeru do tada popularnog i svjetski poznatog fitness

NAŠI DANI

Navijači kampuju u Zenici kako bi ujutro stigli kupiti ulaznice za utakmicu Bosna – Irska

Skoro stotinu navijača nogometne reprezentacije Bosne i Heregovine kampuje ispred poslovnice Centrotoursa u Zenici kako bi bili sigurni da će ujutro doći do ulaznica za prvu utakmicu baraža između Bosne

SPORT

Najjači Bosanac Ambešković želi postati svjetski rekorder (Video)

Porijeklom Vlaseničanin, Nedžmin Ambešković je sa svega dvije godine bio najmlađi zatočenik logora Sušica, a trenutno spada u sam vrh strongmena u svijetu i ima namjeru otvoriti akademiju tog sporta