Srbija: Zbog fotografija s albanskim simbolima morali zatvoriti pekaru

Srbija: Zbog fotografija s albanskim simbolima morali zatvoriti pekaru

 

Ovih dana u našoj zemlji aktuelna je priča o Saši Triviću, vlasniku kompanije Krajina Klas u čijem sklopu su i pekare Manja. A sve zbog veličanja ratnog zločinca osuđenog na genocid R. Mladića i drugih nacionalističkih komentara banjalučkog gazde na Twitter-u.

Naknadno su na društvenim mrežama objavljene još neke kompromitirajući informacije u vezi Trivića.

Uglavnom, mnogi građani javno su pozvali na bojkot kupovine u pomenutim pekarama, kojih ima i u glavnom gradu, dok su iz Rep. srpske braneći Vasića pojedinci spominjali bojkot proizvoda iz FBiH.

Skoro istovremeno desila se ‘pekarska afera’ i u Srbiji. Tamošnji mediji objavili su priču o tome kako su se vlasnici pekare u Pančevu slikali s albanskom zastavom, s oružjem i pokazivali znak dvoglavog orla..

Nakon toga uslijedilo je okupljanje mještana i potpisivanje peticije. Peticiju, koju je potpisalo 250 osoba,  predati su vlasniku objekta u kojem je bila smještena pekara te zatražili da se ista zatvori. Albanci su potom ekspresno dobili otkaz.

 

(MiruhBosne)
Previous Prosinečki pred sutrašnji meč: Imamo odličnu generaciju i odlične igrače. Optimist sam i to veliki
Next Bosanski modni brend Revolt Clothing i Mate Rimac ozvaničili saradnju

You might also like

Ekonomija/Biznis

Pogledajte kako će izgledati novi terminal Aerodroma Sarajevo

Međunarodni aerodrom Sarajevo iz godine u godinu bilježi rekordan broj putnika i uskoro njegov kapacitet neće biti dostatan da odgovori na potrebe putnika. Iz toga razloga je planirano proširenje i povećanje

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

  Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima. U srdačnom

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Sarajevu obilježena godišnjica masakra nad građanima koji su čekali u redu za hljeb

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na mjestu masakra u Ulici Ferhadija obilježena je 30. godišnjica stradanja građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb, javlja AA. Na tom mjestu 27.