Bosansko-crnogorski košarkaški stručnjak u FIBA kući slavnih

Bosansko-crnogorski košarkaški stručnjak u FIBA kući slavnih

 

Međunarodna košarkaška federacija – FIBA  danas je objavila spisak košarkaša i trenera koje će ove godine primiti u Kuću slavnih.

Među njima je legendarni trener sarajevske Bosne Bogdan Tanjević, koji je sa “studentima” 1979. osvojio titulu evropskog prvaka.

Sedamdesetdvogodišnji stručnjak u trenerskoj karijeri je bio selektor jugoslovenske, italijanske, turske i crnogorske reprezentacije, a pored Bosne još je vodio: Casertu, Stefanel Trst, Milano, Virtus Bolognu, Limoges, Asvel, Fenerbahče i Budućnost.

Pored Tanjevića u Kuću slavni još će biti primljeni slovačka trenerica Natalia Hejkova, te posthumno kineski stručnjak Mou Zuoyun.

Među igračima u Kuću slavnih bit će primljeni: BrazilkaJaneth Arcain, Bugarin Atanas Golomejev, AmerikanacAlonzo Mourning, Argentinac Fabricio Oberto, Portorikanac Jose “Piculin” Ortiz, Egipćanin Mohsen Medhat Warda i Čeh Jiri Zidek, te posthumno Poljakinja Malgorzata Dydek.

Previous Bosanska zastava ispred Gradske vijećnice u američkom gradu Utica (Video)
Next Predsjedništvu predata informacija o aktivnostima SOA-e. Mektić potvrdio novo vrbovanje

You might also like

SPORT

Bosna ima što drugi namaju: Fudbalski klub Respekt pruža jednakost i mogućnost za svako dijete

Rijetko koji klub se može pohvaliti s dvije seniorske ekipe, muškom i ženskom, u takmičenjima visokog nivoa. Također, rijetko koji klub može reći da pruža jednakost i mogućnost za svako

SPORT

Lana Pudar – ‘Moja zemlja, moji ljudi’

–Moja zemlja, moji ljudiUz Vas je sve lakše, sa Vama je sve ovo još slađe. Ovo se ne zaboravlja, ovo se pamti cijeli život. Hvala Vam od srca! – prokomentarisala

SPORT

Musa: Postoji interes hrvatske reprezentacije, ali to me ni najmanje ne zanima

Džanan Musa, mladi košarkaš zagrebačke Cedevite i lider kadetske selekcije BiH koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, potvrdio je da postoji interes hrvatske reprezentacije da obuče dres