Šest bosanskih kompanija na najvećem svjetskom industrijskom sajmu

Šest bosanskih kompanija na najvećem svjetskom industrijskom sajmu

 

Hannoverski Messe, najveći svjetski industrijski sajam, otvoren je u nedjelju navečer s akcentom na 5G mrežu i vještačku inteligenciju.

Vanjskotrgovinska/Spoljnorgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske/spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Herzegovine, po jedanaesti put organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na Hannover Fair – najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu koji se održava u periodu 01.04-05.04.2019. godine u Hanoveru, Savezna Republika Njemačka.

Bosanske  firme, kao i prethodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali 4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64m2. Trenutno na sajmu zajedeno sa Vanjskotrgovinskom/ Spoljnotrgovinskom komorom nastupa šest bh kompanija: ATT d.o.o. Gorni Vakuf, Cromex d.o.o. Prijedor, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijih tehnologija i materijala, a nastup na istom je odlična prilika svima koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

Za bh. kompanije nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, povećanju prodaje i broja zapolenih.

 

Previous Udruženje ”Djeca - stubovi svijeta“ pozvalo premijerku Novog Zelanda na međunarodni kongres djeteta
Next Promet industrije Bosne i Hercegovine porastao za 10,1%

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Digli se iz pepela, izvoze van granica Bosne i Hercegovine i zapošljavaju mlade ljude

Željezara Ilijaš je još jedna u nizu pozitivnih privatizacijskih priča u Bosni i Hercegovini. Ekipa Akta.ba portala je posjetila fabriku utemeljenu još 1952. godine kada je i formirano Preduzeće “Livnica” Ilijaš. Prvi proizvodni kapacitet,

MADE IN BOSNIA-387

Bosanac napravio aplikaciju koja je hit u Americi i među top 5 plaćenih

  Jedna od njegovih aplikacija Spartan System dospjela je među top 5 plaćenih aplikacija u Sjedinjenim Američkim Državama, a za MojaBiH.ba ispričao je kako je sve počelo Arslan Hajdarević ima

Ekonomija/Biznis

Prva bosanska kriptovaluta – od garaže do evropske berze

Prva bosanskohercegovačka kriptovaluta pod imenom RXC (RuXCrypto) nedavno je svoje mjesto pronašla i na evropskim berzama, a iza ove valute stoji kriptozajednica pod nazivom Crypto.ba, čiji je osnivač Nedžad Smajić