Wooling je bez konkurencije: Inovativan i 100 posto ručno rađeni domaći proizvod za njegu

Wooling je bez konkurencije: Inovativan i 100 posto ručno rađeni domaći proizvod za njegu

 

Odavno je poznato da je Bosna i Hercegovina takoreći rasadnik mladih, poduzetnih i što je možda najvažnije inovativnih osoba. Jedna od njih je i Lejla Mandžuka-Smajić, koja je uspjela da na bosanskohercegovačkom tržištu ponudi jedan zaista zanimljiv proizvod. Riječ je o proizvodnji organskih spužvica za piling lica – Wooling.

Podmlađivanje

– Wooling je inovativan i 100 posto ručno rađeni domaći proizvod namijenjen za njegu kože lica. Spužvica odlično čisti kožu, odstranjuje mrtve stanice, potiče cirkulaciju, vraća koži prirodni sjaj i u konačnici podmlađuje kožu. Potpuno je prirodna, biorazgradiva, što znači da nije štetna ni za vašu kožu niti za prirodu, objasnila nam je Lejla o kakvom je tačno proizvodu riječ.

Kako je dodala, ona zajedno sa timom od deset žena predstavlja mladu i na inovacijama baziranu firmu iz Travnika.

– Wooling je inovativan mehanički odstranjivač nečistoća sa kože. Jedinstven je po tome što je napravljen od domaće vune ovce pramenke, a i zbog samog načina i tehnike izrade, i kao takav Wooling nema konkurenciju ni na domaćem, a ni na inotržištu, naglasila je Lejla ono po čemu se ovaj proizvod razlikuje od ostalih i šta ga to izdvaja na tržištu.

Wooling je, prema njenim riječima, u potpunosti napravljen od vune domaće ovce pramenke.

– Vuna naše ovce je veoma kvalitetna, antialergena, odličan je regulator toplote, a činjenica da je nešto oštrija u odnosu na vunu koju uvozimo, predstavlja odličan materijal za prirodnu njegu kože. Wooling mogu da koriste svi, bez obzira na spol i godine, istakla je Mandžuka-Smajić.

image

Dodala je da je, kako to obično biva, prvi konzument uz nju samu bila njena porodica.

– Radilo se o jednoj testnoj fazi proistekloj iz puste zasićenosti umjetnim i nezdravim proizvodima kojima tretiramo našu kožu. Moja dva dječaka imaju atopijski dermatitis i uvijek sam imala problema naći im odgovarajući gel za kupanje koji nije agresivan za njihovu posebno osjetljivu kožu. Istraživanjem i radom došla sam do spužvice i oduševljena postignutim rezultatima ponudila sam ju prijateljicama koje su dalje dijelile svojim prijateljicama i tako je krenula kompletna priča. Pozitivne povratne informacije su me i nagnale da se ozbiljno pozabavim idejom pokretanja proizvodnje, kazala je Mandžuka-Smajić.

Potencijal same njene priče je prepoznala i kompanija dm koja ih je uvrstila u svoj asortiman, a sve u sklopu projekta podrške domaćim firmama i pojedincima.

– Prezadovoljni smo prilikom koju nam je pružio dm i sigurno danas ne bismo bili ovako traženi da nije njihove podrške. Kompletna dm ekipa je jako profesionalno pristupila ovom projektu i njihova stručna pomoć nam je pomogla da danas na policama njihovih trgovina širom BiH imate Wooling u svom konačnom izdanju, kazala je Lejla.

Osim u trgovinama dm-a, ove spužvice se danas mogu pronaći i na policama trgovine biOrganic u Sarajevu.

Potaknuti uspjehom ove prirodne spužvice, Mandžuka- Smajić ima u planu širenje proizvodnje.

Kolekcija

– U planu nam je izrada čitave linije proizvoda za njegu kože tijela. Trenutno radimo limitiranu kolekciju spužvica za muškarce. Također, u skladu sa našom Strategijom razvoja, planirana je izrada simpatičnih kolekcija za naše najmlađe, najavila je Mandžuka-Smajić.

Za kraj je dodala kako čvrsto vjeruje da se može uspjeti i u Bosni i Hercegovini.

– Mi smo veoma bogata i prelijepa zemlja sa dosta potencijala. Naši ljudi su jako kreativni, inovativni, snalažljivi. Potrebno je samo da vjerujete u sebe, da imate cilj i da nikada ne odustajete, poručila je ona.

 

Izvor: Oslobođenje

Previous Udruženja žrtava: Da se sve poništi što su zločinci na zločinu dobili
Next Konjičanka Dajana Dangubić, prva žena komandir tenka m-84 u OSBiH

You might also like

Ekonomija/Biznis

Sajam u Kelnu – Namještaj iz Bosne i Hercegovine plijeni pažnju evropskih potrošača

  Međunarodni sajam namještaja, koji tradicionalno određuje trendove za predstojeću godinu, počeo je jučer u Kelnu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta je i nekoliko sa zapadnog Balkana –

Ekonomija/Biznis

Turska ima ponudu za izgradnju mreže autoputeva u Bosni i Hercegovini

  Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je za danas sastanak sa ministrima entiteta i u Vijeću ministara u tehničkom mandatu iz resora komunikacija i transporta radi razgovora

MADE IN BOSNIA-387

Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

  Tradicionalnom podjelom vode OAZA i ove godine obilježava Svjetski dan voda. Na hiljade boca jednog od najnagrađivanijih bosanskohercegovačkih brandova vode biće poklonjeno danas u gradovima širom Bosne i Hercegovine.