CVJETNA DRŽAVNA ZASTAVA U MALOM PARKU U PUNOM CVATU

CVJETNA DRŽAVNA ZASTAVA U MALOM PARKU U PUNOM CVATU

SARAJEVO

Ljepote cvjetne državne zastave, koju je izradilo preduzeće “Park” u Malom parku, u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovih dana posebno privlače pažnju prolaznika. Proljetne temperature i sunce “otvorili” su svaki od oko 7.000 cvijetova viole i ostalog sezonskog cvjetova od kojeg je zastava izrađena, a žuta i plava boja posebnom čine sliku jedne od najprometnijih šetnica u našem gradu.

Inače državnu zastavu od sezonskog cvijeća jesenas su izradili radnici preduzeća “Park”, a proteklih dana izvršili su dopunsku sadnju i zamjenu tokom zime uništenog cvijeća. Dopunsku sadnju i zamjenu sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća radnici “Park”-a izvršili su i u drugim cvjetnim gredicama, kako na području Centra, tako i Starog Grada, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

POVODOM DANA GRADA SARAJEVA PREDUZEĆE “PARK” POSTAVLJA NA STOTINE ZASTAVA

Kako bi veće gradske ulice bile okićene u skladu sa sutrašnjim obilježavanjem Dana grada Sarajeva- 6. aprila, pobrinula se i ekipa preduzeća “Park” zadužena za dekorisanje. Tako su jutros radnici “Park”-a započeli postavljanje gradskih i državnih zastava na postolja na stubovima javne rasvjete duž glavne saobraćajnice na području svih gradskih općina, odnosno Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Već se vihori na stotine zastava u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana, na svim većim raskrsnicama u oba pravca. Državne i gradske zastava postavljene su pomoću autokorpi, a najviše ih je ipak postavljeno duž desne obale Miljacke, od Skenderije prema i u blizini Vijećnice. Ukrašavanje gradskih ulica zastavama BiH i Grada Sarajeva povodom 6. aprila ekipe “Park”-a završit će danas u toku dana, a iste će biti uklonjene u ponedjeljak.
Na zahtjev Općine Vogošća i u ulicama Jošanička i Omladinska danas će ekipe preduzeća „Park“ postaviti zastave Općine Vogošća i Bosne i Hercegovine.

Previous Svečano obilježen 4. april - Dan otpora općine Tešanj fašizmu
Next Vlada KS najavila kupovinu 20 novih trolejbusa u ovoj godini

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze (FOTO)

  Breza, rudarski grad na području Zeničko-dobojskog kantona, sa oko 15.000 stanovnika, poznata u bivšoj Jugoslaviji po rekordu koji je  1949. godine rudar Alijia Sirotanović postavio iskopavši sa svojim komoratima

BAŠTINA

Fotografije KRALJEVSKOG GRADA BOBOVCA

Kraljevski grad Bobovac je smješten u brdima srednje Bosne na području gdje graniče općine Kakanj i Vareš. Prvi put se spominje u pisanim dokumentima oko 1350.godine. Na Bobovcu se čuvala

BH RAZGLEDNICA

Sve spremno za početak 45. internacionalne Una regate

Posljednje pripreme pred jubilarnu 45. internacionalnu Una regatu koja starta 26. jula, su završene i sve učesnike koji će ove godine kroz tri etape odveslati više od 90 km očekuje