U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

U Domu policije obilježena 27. godišnjica formiranja Odreda policije ‘Bosna’

Svečanost obilježavanja 27. godišnjice formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH Odred policije “Bosna” upriličen je večeras u Domu policije, a uz pomoć umjetnika i u režiji Dine Mustafića izveden je i prigodan performans.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Omer Osmanović u izjavi novinarima prisjetio se hrabrih ljudi Odreda “Bosna” te istaknuo da je i večerašnji događaj prilika da se oda dužno poštovanje posebno za 81 poginulog suborca među kojima je i jedna žena.

I predsjednik Udruženja veterana Odreda policije “Bosna” KS Aidin Smailbegović prisjetio se ‘teških vremena, boli i tuge, ali vremena ponosa i prkosa’.

– Sad nakon 27 godina sretan sam i ponosan što sam bio član jedne od najboljih jedinica Bosne i Hercegovine koja je bila ohrabrenje i nada našim sugrađanima i koja se uspješno suprostavila mnogostruko opremljenijoj agresorskoj vojsci – istaknuo je.

Na svečanosti u Domu policije sin poginulog specijalca Rašida Buće zahvalio je za brigu o njemu i njegovoj majci koju su sve ove godine iskazivali suborci njegovog oca. Kad mu je 1992. godine poginuo otac bio je mali, sjeća ga se kao kroz maglu. Poručuje da će se truditi da bude odan i pošten, baš kao što je to i njegov otac bio.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života, veterani, njihove porodice i prijatelji. Ranije danas delegacija je posjetila groblja i mezarja 81 poginulog saborca među kojima je i jedna žena.

Previous Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada
Next Odred policije BOSNA - tamo gdje su se oni borili, građani se nisu bojali zaspati

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

RS mora platiti 500.000 eura za rušenje najstarije džamije u Bosni i Hercegovini

Sud presudio da bosanskohercegovački entitet Republika Srpska treba platiti značajan iznos za rušenje Turhan-Emin begove džamije u Ustikolini. Piše: Elma Geca Općinski sud u Goraždu donio je presudu kojom je,

NAŠI DANI

Sljedeće godine Bosna i Hercegovina preuzima kompletnu kontrolu nad svojim nebom!

  Na Svjetskom ATM kongresu koji se od 6. do 8. marta održava u Madridu Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) bila je među nominovanima za prestižno

NAŠI DANI

Neprespavana noć iza Stočana: Tužni smo zbog smrti djevojke

Neprespavana noć je iza građana Stoca. Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je ovaj grad, a nažalost sve je imalo i kobne posljedice, s obzirom da je od