Dan grada u bordo boji: Sarajevo napunilo mrežu Željezničara u derbiju na Grbavici

Dan grada u bordo boji: Sarajevo napunilo mrežu Željezničara u derbiju na Grbavici

Ako Sarajevo osvoji titulu prvaka ove sezone Husref Musemić bi trebao znati: “Turning point” je bila ova večer na Grbavici. Dan grada Sarajeva u kojem je bordo tim deklasirao ljutog gradskog rivala na njegovom terenu.

Sve se dogodilo u trenutku kada je ekipa sa Koševa počela tonuti u krizu, nakon dvije utakmice bez postignutog gola koje su podigle neke upitnike u vezi sposobnosti lidera da zadrži prvo mjesto na tabeli do samog završetka prvenstva.

I onda se desio ovaj derbi i otvaranje meča iz snova. Već u 11. minuti dio tribina sa navijačima u bordo bojama je eksplodirao. Velkoski je izveo korner, Mujakić prebacio loptu glavom, a potom istu u mrežu Želje pospremio Lazić.

Samo pet minuta kasnije, u svojevrsnom “blitzkriegu”, Sarajevo je udvostručilo prednost. Kontranapad vuče Ahmetović, asistira Velkoskom, a kapiten gostiju poentira za 0:2.

Ošamućeni Željezničar tek je krajem poluvremena počeo stvarati kakve-takve prilike preko Ramovića i Zajmovića, ali na odmor se ipak otišlo sa sigurnim vodstvo Sarajeva.

Plavi još otvorenijeg garda kreću u drugom dijelu meča. Ali, nemaju ni sreće. Sinan Ramović u 49. minuti sjajno šutira sa dvadesetak metara, međutim pogađa prečku. Isti igrač tri minute kasnije izašao je sam kao duh pred Kovačevića, ali šalje loptu pored gola bordo ekipe.

Uslijedilo je zatišje, natezanje na sredini terena, da bi sve dileme o pobjedniku otklonio Benjmanin Tatar u 73. minuti. Kjosevski je odbio jedan nalet ofanzivaca Sarajeva, ali na odbijenu loptu natrčava Tatar i zakucava loptu pod prečku za ubjedljivih 0:3.

Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao, iako jsu Zajmović i Šabanadžović mogli barem smanjiti u završnici. Sarajevo je slavilo veliku pobjedu u najboljem mogućem trenutku, kada je bordo tim morao pokazati karakter usljed neočekivane krize. S druge strane, Željezničar je sada doveo u pitanje ambicije o izlasku na evropsku scenu. Ne samo porazom, već i lošom partijom..

Stadion Grbavica. Gledalaca oko 13.000. Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Šabanadžović (Željezničar), Crepulja, Tatar, Rahmanović i Stanojević (Sarajevo

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Sipović, Stevanović (Stanić 46.), Bogičević, Pavić, Šabanadžović, Mujezinović, Ramović (Veselinović 81.), Hajdarević, Zajmović, Krpić.

SARAJEVO: Kovačević, Mujakić, Stanojević (Kapić 63.), Lazić, Hebibović, Rahmanović, Velkoski (Šišić 82.), Crepulja, Halilović, Tatar, Ahmetović (Handžić 77.).

Autor: Sport Centar

Previous Obilježena 25. godišnjica formiranja 7. Korpusa Armije RBiH
Next Ruše zidove predrasuda: Časna sestra Blanka i muallima Šejla mnogima su spas

You might also like

SPORT

Stadion Grbavica – primjer budućnosti

Neće samo Željezničar imati koristi od svog stadiona, već je gotovo sigurno da će i reprezentacija Bosne i Hercegovine zaigrati ponovo u Sarajevu.. Sportska infrastruktura u glavnom gradu Bosne i

SPORT

Trener Reala: Da sam zadržao Džanana Musu na terenu, mogao je postići 50 poena

Real Madrid je odšetao do pobjede na domaćem terenu 91-75 nad Partizanom Mozzar Bet Beograd kako bi istakao svoju dominaciju u regularnoj sezoni Eurolige Turkish Airlines-a, popravivši se na 15-1,

SPORT

Pehlivanović juniorski prvak Evrope u bilijaru

Sanjin Pehlivanović osvojio je titulu juniorskog prvaka Evrope u bilijaru U-19 na prvenstvu za mlade u holandskom gradu Veldhovenu. Pehlivanović je bio najbolji u disciplini “10”, nakon pobjede u finalu