Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon okončanog žalbenog postupka pred Uredom za žalbe i donesenom odlukom u korist J.P. Međunarodni aerodroma Sarajevo nastavljeni su radovi na izgradnji VIP salona, koji se nalazi na mjestu nekadašnje kotlovnice.

Postojeći objekat neće biti srušen, već će rekonstrukcijom biti prenamijenjen. 


Rekonstrukcija objekta trajat će devet mjeseci, a vrijednost radova je cca. 1,5 miliona KM. Podsjećamo, VIP salon će  biti površine 300 kvadratnih metara, a na jednom mjestu trebao bi pružati usluge VIP putnicima u dolasku i u odlasku.


VIP salon trebao bi imati KDZ kontrolni punkt, sa prostorom za carinsku kontrolu, check-in i pasošku kontrolu, te Welcome desk – prostor recepcije. Predviđeno je da se VIP salonu i svim uslugama može pristupiti i sa zemaljske i sa zračne strane, što će omogućiti korištenje salona kako za putnike u odlasku tako i za one koji slijeću na Međunarodni aerodrom Sarajevo.   


VIP salon će imati diskretno odijeljene grupe za odmor i relaksaciju, opremljene modernim garniturama za sjedenje, informacionim displejima, WIFI signalom, te TV prijemnicima, prostor za press konferencije, zaseban prostor za organizaciju poslovnih sastanaka sa više učesnika, apartman za relaksaciju koji se može koristiti i kao prostor za molitvu, izdvojeni radni dio sa mogućnošću održavanja manjih radnih sastanaka, u potpunosti opremljen sanitarni blok, te ugostiteljske usluge manjeg obima, uz mogućnost pružanja usluga cateringa. 


VIP salon ne samo da predstavlja značajan izvor prihoda za Međunarodni aerodrom Sarajevo, već se stalnim rastom broja putnika i aviooperacija u proteklom periodu javila i potreba za proširenjem postojećih kapaciteta VIP salona koji će po svom izgledu ali i kvalitetu pružene usluge biti u rangu sa najmodernijim VIP salonima na svjetskim destinacijama.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u mjesecu martu prošlo je 67.893 putnika što je za tri posto više u odnosu na isti period prošle godine. 
Zadržan je isti nivo aviooperacija kao i prošle godine, a fizički obim carga u mjesecu martu je  195.350 kg,  što je za 7 posto više  u odnosu na mart 2018. godine.
Kada govorimo o tromjesečnom periodu, kroz MAS je prošlo 174.508 putnika, što također predstavlja rast od preko 3%, dok je fizički obim carga povećan za 5%, u odnosu na isti period prošle godine.

Previous Podijeljena hrana, odjeća i obuća za migrante u Tuzli
Next Telinvest izlazi na tržište EU u 2019.

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina u robnoj razmjeni s Austrijom ima suficit od 100 miliona eura

Bosna i Hercegovina jedina je država u okruženju koja ima suficit s Republikom Austrijom u robnoj razmjeni i u protekloj godini iznosio je 100 miliona eura. – To je izuzetak. Niti

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina: Broj zaposlenih u poljoprivredi porastao za sedam posto

  Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je izvještaj Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa iz oblasti poljoprivrede za 2017. godinu. Broj zaposlenih u oblasti poljoprivrede iznosio je 154.000 i

Ekonomija/Biznis

Šoping u Krajini: Brojni Slovenci i Hrvati vikendom hrle u Bosnu

Hrvati i Slovenci sve češće dolaze u kupovinu u Bosnu i Hercegovinu. Najpopularnije destinacije su Orašje, Velika Kladuša, Bihać i Cazin. Kupuju sve, od prehrambenih proizvoda do građevinskog materijala i