Bosanski rukometaši u nedjelju u Tuzli ponovo s  Fincima: ‘Sve je u našim rukama.. idemo korak po korak’

Bosanski rukometaši u nedjelju u Tuzli ponovo s Fincima: ‘Sve je u našim rukama.. idemo korak po korak’

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine gostovala je u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, gdje su bosanskohercegovački zmajevi ostvarili pobjedu rezultatom 30:26 i tako ostvarili odličan rezultat pred revanš u Tuzli u nedjelju.

Naš tim se danas vratio u Bosnu i Hercegovinu, a odmah će se iz Sarajeva zaputiti u Tuzlu gdje će dočekati revanš s Finskom.

Selektor Bilal Šuman je rekao:

– Jedno poluvrijeme smo završili, očekujemo drugo u Tuzli. Što se utakmice u Finskoj tiče, kao što se vidjelo, psihološki je bila mnogo teža nego u fizičkom smislu. Međutim, iz Finske donosimo dva boda, i to na mje ogroman korak, ostalo nam je da u nedjelju osvojimo nova dva i da u junu mjesecu proslavilo Evropsko prvenstvo u utakmici protiv Bjelorusije.

– Utakmica će u Tuzli biti psihološki lakša. Vidjelo smo o kakvoj se ekipi radi, vodili ili gubili deset razlike, igraju isto. Bilio smo kažnjavani u njihovim kontrama i to je bio jedini način na koji su nas mogli ugroziti. Možemo odigrati ponovo odličnu odbranu vođenu našim golmanom. 

– Ne tiče nas se trijumf Bjelorusije nad Češkom u gostima. Mi sa ovom pobjedom ako Bog da u nedjelju, mi smo broj jedan, odnosno dijelit ćemo prvo mjesto s nekom od ekipa. U junu mjesecu vidjet ćemo poziciju broj dva odnosno da napadamo poziciju broj jedan.

-Jedan od najiskusnijih u našem timu Mirsad Terzić kazao je nakon utakmice sa Finskom da je najvažnije bilo stići do pobjede.

– O igri možemo pričati mnogo toga, ali ne trebamo biti nezadovoljni, dva boda su tu. I to je najbitnije. Nisu nas ničim iznenadili FInci. Dobro ih poznajemo, ne može biti ni u revanšu nekog iznenađenja. Sve je u našim rukama, sve je do nas, samo se trebamo dobro pripremiti. Idemo korak po korak. Sad je najvažnija utakmica u nedjelju, rekao je Terzić, pa dodao:

– Cijele kvalifikacije su zanimljive, i ostale grupe također. Zbog toga kaćem uvijek je najvžanija sljedeća utakmica, ne smije se čovjek opustiti i reći da će biti lako protiv bilo koga. Zato nam treba maksimalna koncetracija u nedjelju, a onda ćem vidjeti šta na ljeto. Samim tim što je Bjelorusija pobijedila Češku govori nam koliko smo dobar posao odradili u Bjelorusiji protiv kojih trebamo igrati na pobjedu na ljeto.

Nikola Prce, bek reprezentacije Bosne i Hercegovine, smatra da je najvažnije da su osvojena dva boda.

– Najvažnija su dva boda i mislim da smo ovom pobjedom u Finskoj i u Tuzli napravili ogroman korak ka Evropskom prvenstvu. U Finskoj je teže igrati sigurno nego što će biti u Tuzli jer igramo prd našim navijačima. Tu razmišljamo samo o pobjedi.

– Motiv zbog 100. nastupa? Jedino mi je bitno bilo da osvojimo dva poena.

– Češka i Belorusija su dvije slične ekipe, kako su ovi njih pobijedili u Bjelorusiji, tako i Bjelorusi mogu slaviti u Češkoj.

(Sport1/MiruhBosne)

Previous Pjesma “Ne daj se Bosno” bila je prvi poziv da moramo stati na branik odbrane domovine Bosne i Hercegovine
Next FBiH za boračku populaciju godišnje izdvaja 600 miliona KM; na zahtjev boraca i dodatnih 50 miliona

You might also like

SPORT

Stadion Grbavica – primjer budućnosti

Neće samo Željezničar imati koristi od svog stadiona, već je gotovo sigurno da će i reprezentacija Bosne i Hercegovine zaigrati ponovo u Sarajevu.. Sportska infrastruktura u glavnom gradu Bosne i

SPORT

Bešić: Dres Bosne i Hercegovine nikad ne mijenjam, pa ni s Messijem

Za mene je bilo odlično iskustvo igrati protiv Messija. Zanima vas da li sam mijenjao dres s njim? Ne, ne, ja uvijek čuvam svoj dres i nikad ga ne mijenjam,

SPORT

Džeko za italijanske medije: Bosna je sve za mene, to je najbolja zemlja na svijetu

Edin Džeko dao je intervju za Corriere dello Sport. Potvrdio je da ostaje u Romi, a govorio je i o svojoj domovini. Evo nekih zanimljiv pitanja i isto tako zanimljivih