Kalesija: Obilježena 27. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

Kalesija: Obilježena 27. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

U znak sjećanja na herojsku borbu za slobodu Bosne i Hercegovine brojne delegacije borčkih organizacija, izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i gercegovine, Federacije BiH, Tuzlanskog kantona i općina su, u okviru centralne svečanosti u povodu obilježavanja 27. godišnjice formiranja Armije RBiH, koja je ove godine održana u Kalesiji, položile cijeće na centralno spomen obilježje šehidma i poginuilim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine.

Ovim povodom održana je i Svečana akedemija na kojoj je istaknuto kako je 15. april 1992. godine jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Kako je istaknuto tokom svečane akademije, onda kada je to bilo najteže, Armija je pokazala najviši stepen morala i spremnosti da se bori za najviše ciljeve, koji ostaju kao univerzalna vrijednost. Iako takvu borbu neki danas žele relativizirati, to su dokazale brojne sudske presude, pa imajući to u vidu, s ponosom danas se može reći da je Armija RBiH na dostojanstven način odbranila građane na ovom prostoru, javlja RTVTK.

Previous Bosanski rukometaši na korak do plasmana na EP!
Next Zagreb: Otvorena izložba "Predsjednik izbliza" o Aliji Izetbegoviću

You might also like

NAŠI DANI

Prije 21 godinu reintegrisano sarajevsko naselje Grbavica

Reintegracija jednog od najvećih sarajevskih naselja Grbavice izvršena je 19. marta 1996. godine. Grbavica je pod okupacijom agresora bila četiri godine, a i danas se borci i stanovnici ovog naselja

OTPOR BOSNE

Dan Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine (FOTO)

  U organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno oslobodilačkog rata od ’92. do ’95. danas je u Zenici obilježen Dan Trećeg korpusa kao i formiranja 314. slavne brdske brigade.

NAŠI DANI

Snowden: Još uvijek se sjećam crvenih ožiljaka na ulicama Sarajeva

Poznati obavještajac Edward Snowden osvrnuo se na mogućnost ruskog napada na Ukrajinu i Kijev te povukao paralelu sa glavnim bosanskim gradom i opsadom iz devedesetih. -Iskreno, ova mogućnost mi je toliko