Dan žalosti u Bosni i Hercegovini

Dan žalosti u Bosni i Hercegovini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april 2019. godine, proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog  tragične smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu.  

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

U organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo danas će biti održana komemorativna sjednica, povodom tragične pogibije četiri uposlenice JU Osnovne Škole “Kovačići” Mine Kadrić, Lejle Sadiković, Merime Balkić i Almine Ćorović.

Previous Općina Novi Grad zajedno sa borcima obilježila Dan Armije RBiH
Next Inicijativa mladih za ljudska prava RH zahtijeva od čelnika te zemlje izvinjenje za zločine HVO-a

You might also like

NAŠI DANI

Vučićev obavještajac hitno pozvan u Beograd, otkazan sastanak sa Džaferovićem

Sastanak na koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas pozvao ambasadora  Republike Srbije u Sarajevu Aleksandra Đorđevića je otkazan, potvrđeno je Feni. Razlog za otkazivanje je taj što je

NAŠI DANI

Probosanske stranke u Mostaru imaju potrebnih 18 vijećnika za izbor gradonačelnika

Prema trenutnim, ali nepotpunim rezultatima CIK-a, Koalicija za Mostar i BH Blok osvojili su najmanje osamnaest gradskih vijećnika koliko je potrebno za siguran izbor gradonačelnika bez HDZ-a BiH, analizira Istraga.

NAŠI DANI

Manchester u SAD-u: Od 8.372 bosanske zastavice napravljen najveći Cvijet Srebrenice (FOTO)

Dvadeseta godišnjica genocida u Srebrenici obilježena je u proteklim danima širom svijeta. Bosanci i Hercegovci koji žive u inostranstvu, od SAD-a do Australije, kao i širom Evrope, različitim manifestacijama, performansima,