«BH. korpa»  – 300 domaćih proizvoda iz 50 kompanija učestvovalo u projektu podrške domaćim proizvođačima

«BH. korpa» – 300 domaćih proizvoda iz 50 kompanija učestvovalo u projektu podrške domaćim proizvođačima

Na današnji dan prije dvije godine Hoše komerc je predstavio projekat podrške domaćim prizvođačima «BH. korpa» u okviru kojeg je do sada učestvovalo 300 bosanskohercegovačkih proizvoda iz 50 kompanija. Sljedeća BH. korpa bit će 55. po redu.

Projekat je osmišljen u cilju dodatnog promoviranja domaćih kvalitetnih brendova, kao snažna podrška kampanji “kupujmo domaće” na prodajnom mjestu, tamo gdje se donose odluke o kupovini. Dodatnim pozicioniranjem u BH. korpi koja je posebno dizajnirana, ostvaruje se i posebna komunikacija prema potrošačima u lancu Hoše marketa, navodi se u saopćenju za medije najstarijeg bosanskohercegovačkog trgovačkog lanaca sa tradicijom dugom 40 godina.

“Našom BH. korpom kao trgovački lanac dali smo na kreativan i vrlo konkretan način rijetko uspješan doprinos kampanji kupujmo domaće. Kroz BH. korpu do sada je prošao veliki broj domaćih brendova, sa izvanrednim indexima prodaje, koji se u prosjeku kreću od od 70% do 100% i više. Imamo slučajeva u kojima se neki od prozivoda u redovnoj prodaji prodavao po nekoliko stotina komada, a u BH. korpi po nekoliko hiljada. Dugujemo zahvalnost našim potrošačima, svim građanima, ali i medijima koji nas podržavaju u ovom društveno vrijednom i korisnom projektu. Zbog svega ovoga nastavljamo dalje sa BH. korpom sa novim proizvodima, pogodnostima i iznenađenjima», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Ona je kazala da je dizajn BH. korpe posebna priča koja je naišla na izuzetno pozitivne reakcije:“Krenuli smo 2017. godine  najprije sa bosanskim mušepkama. Prošle godine smo uradili redizajn, a sada je motiv BH. korpe tradicionalna šara bosanskog ćilima”.

U okviru ove kampanje u BH. korpi su se do sada našli brendovi sa oznakom «Made in B&H» proizvođača kao što su AS Jelah, Meggle, Milkos, Poljorad, Agromil, MI99, Ovako, Perutnina Ptuj, Jusuf Bey, Menprom, Bajra, Madi, Swity, Violeta, Kent, Master, Pak Centar, All Aksa, Max Clean, Tisal, Lila, Hellena, Klas, Jami, Sprind, Pak Rampart, Coly, Mlin Ustikolina, Smajić, Vispak, Bosnaplod, Sarajevska pivara, Zlatne kapi, Merdijan, Kuća prirode, Dita, Agrokomerc, Madi, Migg, Frutt sokovi, Hrasnička vodenica, ZIM, Subašić, Hoše komerc, itd.

Hoše komerc je sarajevski i bosasnkohercegovački brend, a ove godine obilježava jubilej četiri decenije uspješnog poslovanja i to sa porukom «40 godina zajedno». Prva Hoše trgovina otvorena je 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu.  Danas Hoše komerc d.o.o posluje u dva segmenta – trgovina na veliko i malo, i proizvodni segment. Kompanija zapošljava 231 radnika, od čega je veći dio zaposlen u maloprodajnoj mreži. Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Previous 'Ski Tower' - Hoće li Sarajevo dobiti jedan od najviših tornjeva u Evropi?
Next FBiH bi mogla dobiti 2500 rezervnih policajaca

You might also like

Ekonomija/Biznis

Euro-Asfalt i Granit počinju gradnju poddionice od Tarčina do ulaza u tunel Ivan

Konzorcij Euro-Asfalt d.o.o. i Granit AD Skopje gradit će podionicu autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan, LOT 1, Tarčin – ulaz u tunel Ivan. Ugovor o izgradnji ove podionice

MADE IN BOSNIA-387

Sarajevo: Dragana osvaja turiste proizvodima od filcane vune

  U velikom, toplom i svijetlom podrumu svoje kuće, sa divnim pogledom na Bjelašnicu, Dragana Dragić Erlingsen kreativnim i napornim radom izrađuje stvari od filcane vune. Radi se o jako lijepim ručnim radovima,

MADE IN BOSNIA-387

U Bosanskoj Krupi metalna industrija doživljava ekspanziju

  U ovoj Općini metalna industrija u posljednjih nekoliko godina doživjela je potpunu ekspanziju, tako da se uz tradicionalni drvni i poljoprivredni sektor svrstala u red strateških grana privrede u