‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

Kompanija “Putevi”, koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije „Hifa oil CG”, vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac, pišu crnogorski mediji.

Radi se o poslu vrijednom oko 596 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om. Predstavnici firme „Hifa oil CG” još u augustu prošle godine potpisali su ugovor o nabavci robe sa direktoricom „Puteva” Violetom Klikovac.

Kompanija HIFA – OIL doo Tešanj osnovala je podružnicu „Hifa oil CG” u maju 2017. godine. 

Nedavno je „Hifa oil CG” otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Podgorici.  
Tom prilikom najavljeno je otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori.

  • Do 2009.g. HIFA-OIL je poslovala isključivo u Bosni i Hercegovini (kao uvoznik i distributer na domaćem tržištu). Međutim, trendovi, zahtjevi tržišta i povećanje kapaciteta ponude u regionu uticali su na novi odgovor firme: nastup na tržištima regije uključujući i članice Evropske unije.
Previous Za investitora iz Dubaija bosanske firme grade ekskluzivni hotel u Africi
Next Nogometašice U-16 reprezentacije uče znakovni jezik kako bi komunicirali sa kolegicom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Građevinarstvo: Bosanske firme grade region!

Slovenski i hrvatski građevinski sektor doživio je potpuni slom, a bosanskohercegovačke kompanije postaju lideri u građevinarstvu u ovom regionu. Podsjetimo da su prije desetak godina slovenske firme, poput SCT-a i

MADE IN BOSNIA-387

Firmi Ećo Company otvara se tržište Omana

Visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.

Ekonomija/Biznis

Talgo vozovi pun pogodak

  Uvođenjem talgo garnitura “Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine” bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim