Mektić o ubistvu banjalučkog biznismena: ‘Ubistvo sa podpisom vlasti’

Mektić o ubistvu banjalučkog biznismena: ‘Ubistvo sa podpisom vlasti’

U Banjaluci je sinoć u kasnim satima ubijen biznismen Slaviša Krunić. ‘Ubistvo sa podpisom vlasti’ – komentar je državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića na vijest o ubistvu banjalučkog biznismena.

Prije 4 godine, 5. decembra gostovao je Krunić u emisiji Face to Face kod Senada Hadžifejzovića što je bio i njegov posljednji televizijski nastup. Nije se mnogo javno oglašvao. Vijest da je ubijen šokirala je javnost u Bosni i Hercegovini.

U intervjuu za Face televiziju vrlo direktno je govorio o ljudima kojima je smeta. Inače je vlasnik dvije velike kompanije „Sektor Sekjuriti“ i lanca pekara „Žitopeka“. Godinama unazad Krunić se suočavao sa pokušajima vlasti RS-a da ga reketiraju, jer nije pod lupom vladajućih struktura, a samim tim je trn u oku svima onima koji sprovode političko-ekonomsku diktaturu. U razgovoru za Face potvrdio je da je smetao Dodiku, ali nikada nije htio predati svoje firme u ruke takvog čovjeka i sličnih njemu.

„Ti ljudi moraju da shvate, jednog dana moraju otići – političari, mi ćemo ostati, ostat će iza nas naša djeca. Bosna i Hercegovina je bila prije nas, ima je sada, bit će poslije nas. Šta će iza nas ostati i šta će djeca pričati, to je do nas ,koliko imamo hrabrosti i snage da pokažemo“ – govorio je Krunić.

Previous Priča o uspjehu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici (VIDEO)
Next ZDK, inicijativa da se formira rezervni sastav policije: ‘Imamo puno bolje uvjete od njih da napravimo to što treba’

You might also like

NAŠI DANI

‘Ne pamtim ovakvu energiju na skupovima SDA od 1990, osjećam da se probudio inat u narodu’

U Ključu i Sanskom Mostu danas su održani skupovi Stranke demokratske akcije, na kojima se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Obraćajući se

NAŠI DANI

Šta je kanal Ben Gurion koji je predložio Izrael i da li je povezan sa Gazom?

Dok Izrael pokušava bombardirati Gazu do zaborava, spekulacije rastu oko starog plana da se preseče kanal kao alternativa Suecu. Uz sravnjenu Gazu, neki misle da bi kanal mogao ići ravno kroz

NAŠI DANI

Općina Centar: Bez ruksaka i školskog pribora ove godine

Oglasili su se i nadležni iz Općine Centar saopćenjem u kojem kažu: Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu izdvojila blizu tri miliona maraka kao podršku obrazovnom sistemu.