Tri mlade djevojke napravile bum cekerima

Tri mlade djevojke napravile bum cekerima

Postići uspjeh znači sam kreirati svoju šansu. U vremenu masovne proizvodnje, gubitka individualizacije i mašte, tri mlade djevojke iz Bosne počele su kreiranje vlastitih cekera i za kratko vrijeme dokazale da se kvalitet i originalnost ipak cijene.

– Kažu da najljepše priče i ideje nastaju slučajno, pa tako i ova naša. Spremale smo se za putovanje u Pariz i bila nam je potrebna torba u koju će moći stati sve stvari koje bi nam bile potrebne kao turistima na jedan dan. Da se malo našalimo, sva sreća nismo je našle, pa smo došle na ideju da napravimo same torbe za sebe i za uži krug prijatelja. Na naše iznenađenje, dosta ljudi s kojima smo putovale pitalo nas je gdje smo kupile cekere. Tako smo otvorile stranicu i ponudile naše cekere kao bosanskohercegovački proizvod. Ubrzo smo predstavile naše proizvode, što je, ponovo na naše iznenađenje, dobilo veoma pozitivan feedback – istakla je Enisa Šabanović, jedna od kreatorki.

Ove mlade i uspješne djevojke naglašavaju kako iza kreativnih cekera stoji cijeli jedan tim, print radi „NANO design“, a tvorci ideje su Belma Memić, studentica Arhitektonskog fakulteta Sarajevo, i Enisa Šabanović, učenica Srednje škole primijenjenih umjetnosti.

– Cekeri su ručno šiveni, a ne možemo da ne spomenemo djevojku koja je velikim dijelom zaslužna za stvaranje cekera Denisu Imamović.

Cekere isporučujemo u mnoge bosanskohercegovačke gradove, a javljaju se i kupci iz regiona i inozemstva. U pripremi je i druga kolekcija koja će biti limitirano izdanje i treba izaći u maju. Zainteresirani kupci naš profil mogu pronaći na Instagramu pod imenom „beggsofficial“, kao i na Facebook stranici „Begs“ – pojašnjava Šabanović, piše Avaz.

Previous Rast industrijske proizvodnje u FBiH
Next Janja sve bogatija zasadima jagoda

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

CNC mašine iz Sarajeva na kojima zavide i svjetske kompanije

  Život piše nevjerovatne priče, a Jasmin Ahmić sa svojim saradnicima više od decenije ispisuje jednu takvu u poslovnom svijetu. Ovaj iskusni poduzetnik pionir je u pravljenju CNC mašina na

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina će praviti novu haubicu vrijednu 2 miliona maraka!

  Tvornica mašina i hidraulike „Bratstvo” iz Novog Travnika (BNT-TmiH) trebala bi uskoro početi s proizvodnjom prototipa nove samohodne haubice kalibra 155 milimetara, čiji će domet iznositi 50 kilometara, saznaje

MADE IN BOSNIA-387

Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu

Preduzeće “Kolmix” iz Velike Kladuše, koje se bavi proizvodnjom začina i dodataka jelima i slasticama, plasiraće ubuduće svoje proizvode na tržište Estonije, Latvije i Litvanije, potvrdio je direktor ove firme