Ključeve stanova dobilo 28 pripadnika boračke populacije u Kantonu Sarajevo

Ključeve stanova dobilo 28 pripadnika boračke populacije u Kantonu Sarajevo

Predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Fonda KS za izgradnju stanova  uručili su danas u naselju Rosulje u Vogošći ključeve za 28 stanova pripadnicima boračke populacije.

Ključevi novih stanova dodijeljeni su roditeljima  i suprugama šehida i poginulih boraca, te ratnim vojnim invalidima.

Ukupna vrijednost novoizgrađenih stambenih jedinica iznosi 2,2 miliona KM. Sredstva je obezbijedilo Ministarstvo iz budžeta za 2017. godinu.

U blizini zgrade B1-B, u kojoj se nalaze ovi stanovi, sredstvima Ministarstva gradi se još jedan stambeni objekt u koji bi  naredne godine trebalo useliti još 28 boračkih porodica, najavljeno je.

To je osmi po redu objekt koji se gradi na ovom lokalitetu za potrebe boračke populacije, naveli su iz Fonda izražavajući spremnost za nastavkom saradnje na ovom projektu sa resornim ministarstvom.

Previous Fajon: Sarajevo je oduvijek moja velika ljubav, čast je biti počasna građanka
Next Fočanka vratila Kur'an iz srušene Aladže!

You might also like

NAŠI DANI

SNSD blokira državu, ali ne i putovanja o trošku države?!

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20.

NAŠI DANI

Poruka za Sandžak iz Sarajeva: Jedno srce, jedan narod!

Sarajevska Vijećnica je večeras osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške Sandžaku koji se posljednjih dana suočava sa velikim izazovima. Ovim činom Grad i građani Sarajeva

NAŠI DANI

Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

  Tuzlanski borci okupljeni u jedinstvenu boračku organizaciju zatražili su da Damir Nikšić, član SDP-a, bude proglašen nepoželjnom osobom na području Tuzle. Ovaj zahtjev dolazi nakon što je Nikšić upao