‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

‘Sarajevo nudi snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope’

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti na kraju posjete Sarajevu obišao je danas stari dio grada sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem te kazao da je ponosan što je prošetao gradom, obišao znemanitosti i posebnu počast odao žrtvama genocida u Srebrenici u Galeriji 11/07/95 gdje se nalazi stalna postavka fotografija posvećena žrtvama genocida.

– Sarajevo nudi ne samo raznoliko i multikulturalno okruženje nego i snažne veze za trgovinu i poslovanje s ostatkom Evrope – kratko je prokementirao Chakrabarti.

Sarajevo je ove godine bio domaćin godišnjeg sastanka i poslovnog foruma EBRD-a 2019. na kojem se okupilo više od 3.000 učesnika.

Bosna i Hercegovina je tokom tri dana ugostila više oko 3.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

Bosna i Hercegovina kada hoće, to i može, a ono što je najvažnije jeste da smo iz Bosne i Hercegovine poslali najbolju sliku koja jeste i treba da ide sa ovih prostora, a to je da je poslije stabilnosti i sigurnosti, najvažniji segment ekonomija i stavljanje naših ljudskih i prirodnih potencijala u funkciju ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine – izjavio je danas predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sumirajući dosadašnje pokazatelje o godišnjoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Previous Bosanski građevinari u inostranstvu prošle godine zaradili više od 137 miliona maraka
Next Kur'an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici

You might also like

NAŠI DANI

Zemljo tisućljetna… Bilino polje stotinama godina svjedoči ponosu bosanskom

  Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na stadionu Bilino polje u Zenici slavila protiv reprezentacije Austrije u drugom susretu Lige nacija u grupi 3 rezultatom 1:0. Na Bilinom

NAŠI DANI

Slučaj Orić: Dokumentacija pokazuje – poginuli iz Zalazja na spiskovima ‘Vojske RS’

Tri borca iz Srebrenice uhapšena su 4. januara ove godine pod optužbom da su počinili zločin nad zarobljenim civlima. Bivši pripadnici Armije RBiH kao i njihov ratni komandant u Srebrenici Naser

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Obilježavanje godišnjice zločina nad Bošnjacima u Ahmićima: Širiti istinu i čuvati sjećanje

Mirnom šetnjom “Put istine i sjećanja” i učenjem Ja-sina na Šehidskom mezarju u Vitezu počelo je obilježavanje 26. godišnjice od masakra nad bošnjačkim civilima, njih 116, u selu Ahmići kod