‘Regeneracija’ pokrenula firmu u Crnoj Gori

‘Regeneracija’ pokrenula firmu u Crnoj Gori

Kompanija Regeneracija iz Velike Kladuše koja se bavi proizvodnjom i instaliranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda, izradom vodovodnih sistema, odvodnjom puteva i mostova počela je širenje na tržište regiona.

Postali su vlasnici kompanije Regeneracija Crna Gora posredstvom koje nastupaju na ovom tržištu.

Esmer Delibašić, komercijalni predstavnik kompanije Regeneracija u razgovoru za Akta.ba je rekao kako pokušavaju dobiti projekate na izgradnji autoceste u Crnoj Gori.

“Vrlo smo aktuelni u Bosni i Hercegovini. Isporučujemo opremu za rekonstrukciju kanalizacionih mreža”, kazao je Delibašić, navodeći kako su rade kao isporučilac opreme na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Lukavcu.

Ova kompanija svoje proizvode treći put predstavila je i na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “List” koji se održava u Lukavcu. Na sajmu su se predstavili sa proizvodima iz trgovačkog programa, nekoliko eksponata, kao što su seperator ulja i oprema za monitoring.

Inače, kompanija “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša osnovana je 2005. godine. Zapošljava oko 80 radnika koji predstavljaju jedan mlad i poletan tim koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvalitet svojih proizvoda i usluga.

Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008. a recertificiran 2012.

Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001 koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012.

Svi proizvodi prilikom isporuke i ugradnje posjeduju predviđene ateste, upustva za rukovanje i održavanje.

Previous Kur'an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici
Next SREDNJOVJEKOVNI SAJAM ‘STOLAČKA TARČA’

You might also like

Ekonomija/Biznis

Amer Bukvić prelazi na rukovodeću poziciju u Islamskoj razvojnoj banci u Džeddi

Nakon 15 godina uspješnog rukovođenja Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić odlazi s pozicije predsjednika Uprave ove finansijske institucije, prenosi AA. Islamska razvojna banka (IsDB), većinski osnivač BBI banke, promovirao

Ekonomija/Biznis

Šta je korona virus donio pozitivnog u bosanskoj ekonomiji

Uz mnoge negativne efekte u vidu zatvaranja tvornica, otpuštanja radnika, obustavljanja rada cijelih industrija poput ugostiteljstva i turizma i u konačnici ekonomskog usporavanja koje ćemo osjećati i narednih godina, korona

Ekonomija/Biznis

Bosnaplod vraća stari sjaj

  Novi brend sokova i džemova Kulin brčanske kompanije Bosnaplod novi je domaći proizvod koji polako preuzima kako domaće, tako i regionalno, ali i evropsko tržište. Priča ove kompanije je