Zvjezdan Misimović u Sarajevu organizuje fudbalski kamp

Zvjezdan Misimović u Sarajevu organizuje fudbalski kamp

Sarajevo će ovog ljeta biti bogatije i atraktivnije za fudbalski kamp čiji organizator je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović. Kamp će sa radom početi 22. juna. Održat će se u kampu FK Sarajevo u Butmiru, javlja AA.

Zvjezdan Misimović je kroz zavidnu karijeru bio dio velikih klubova kao što je Wolfsburg sa kojima je 2009. osvojio Bundesligu i bio najbolji asistent šampionata. Fudbalsku karijeru Zvjezdan je počeo u omladinskim pogonima klubova SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering. Nakon toga je otišao u drugi tim Bayerna, gdje je u periodu 2000. do 2004. godine odigrao 102 utakmice, uz postignuta 44 gola. Prvi pravi angažman dobija 2004, kada dolazi u VFL Bochum. U Bochumu postaje standardan igrač, te u 92 utakmice postiže 21 pogodak, u razdoblju od 2004. do 2007. 

U augustu 2010. godine Zvjezdan Misimović prelazi u redove turskog prvoligaša Galatasaraya, a zatim igra za FC Dynamo Moskva. U klupskoj karijeri je ukupno nastupio 432 puta upisavši 117 golova i 116 asistencija. 

Što se tiče reprezentativne karijere, Misimović je prvobitno nastupao za U-21 selekciju SRJ, odigravši samo jedan meč. Za ”A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 18. februara 2004. i bio jedan od najbitnijih karika reprezentacije. Tokom deset godina igranja za ”zmajeve” nastupio je 84 puta i postigao 26 golova. 

“Ideja o organizovanju kampa javila se još u vrijeme kada sam prestao biti aktivan igrač. Cijeli svoj život posvetio sam fudbalu i on mi je mnogo dao. Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti u svom životu. Imao sam sreću da sam svoju karijeru započeo u drugačijim uslovima i zbog toga želim da takve uslove pružim i ovim dječacima. Smatram da BiH ima mnogo talenta i da se toj djeci treba pružiti šansa i obezbijediti najbolji uslovi za rad. Naš cilj je da ovaj Kamp ponudi djeci i više od samog fudbala, da to bude njihova igra u kojoj će uživati, graditi se kao ličnosti i steći nove prijatelje“, rekao je Misimović. 

Fudbalski kamp našeg proslavljenog reprezentativca Zvjezdana Misimovića u potpunosti je u organizacionom smislu spreman za svoje prvo izdanje. 

„Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je fudbal više od igre i da kroz njega želimo utjecati na kompletan psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i 
približimo im sport u pravom smislu. Želim prije svega da ova djeca budu zadovoljna, da im se pruže najbolji uslovi za treniranje i da upoznaju svoje fudbalske idole. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako fudbal možda ne bude njihov životni odabir“, kazao je Misimović. 

Posebnost ovog kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Biće urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinačno, te će se na osnovu dobijenih rezultata dati preporuke za daljni razvoj nogometnih vještina i sposobnosti. 

Dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene sa po šest dana. Prvu smjenu činit će dječaci starosne dobi od 10 do 12 godina, te drugu od 12 do 14. 

Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija BiH, a kamp je podržan i od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH). 

„Biti podrška ka nečijem ostvarivanju snova je moja najveća satisfakcija. U tome će mi pomoći moji prijatelji sa kojima sam igrao i dijelio najbolje trenutke u sportskoj karijeri“, naglasio je Misimović. 

Organizatori su obezbijedili kompletnu opremu za sve polaznike kampa. Prijave na kamp i dodatna pitanja zaitereovani mogu poslati na mail info@miske10.ba. 

Broj mjesta učeniska kampa je ograničen. 

Previous Počinje sanacija Velike aleje na Ilidži
Next Ruže u Drini za bošnjačke žrtve Bratunca iz 1992. godine

You might also like

SPORT

Zmajevi se pripremaju za utakmicu protiv Belgije

Imamo ambicija i očekivanja. Naša najveća nada je naše zajedništvo i igra i ponašanje kao u prethodnim utakmicama Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni

SPORT

Prosinečki pred sutrašnji meč: Imamo odličnu generaciju i odlične igrače. Optimist sam i to veliki

  Selektor bosanskohercegovačke  A reprezentacije u fudbalu Robert Prosinečki najavio je pobjedu protiv selekcije Grčke sutra u okviru drugog kola grupe J kvalifikacija za EVropsko prvenstvo 2020. godine. Prosinečki je

SPORT

FK Sloga GC pisao FK Klis: Oduševljeni organizacijom, zahvalni publici

  Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta Republike srpske, zahvalio se na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije Bosne i Hercegovine