Park Hastahana od danas nosi ime Nijaza Durakovića

Park Hastahana od danas nosi ime Nijaza Durakovića

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su na današnjoj sjednici usvojili Prijedlog odluke da park “Marijin dvor – Crni vrh”, poznatiji kao Hastahana od sada nosi ime profesora doktora Nijaza Durakovića.

Također, trg koji se nalazi u Hrasnici na području Općine Ilidža, između ulica Šehitluci od broja 11 do broja 23 i ulice Put Famosa od broja 23 do broja 29 nosit će naziv “Trg Hrasničkog bataljona”, a Trg Oslobođenja – Centar ispred Pozorišta mladih zvat će se Trg kulture – Jurislav Korenić.

Previous Proizvode fleksibilnu ambalažu: Gračanički „Plastex“ zapošljava 100 radnika, firma konstantno raste
Next Legenda o Esmi Sultaniji odnedavno i kao slikovnica

You might also like

NAŠI DANI

Premijer Novalić spasiocima iz naše zemlje – Vi ste naš ponos i naši heroji, srcem smo uz narod Turske i Sirije

Federalni premijer Fadil Novalić jutros je telefonskim putem iz sjedišta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, razgovarao sa Nerminom Grabovicom, članom USAR tima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz

NAŠI DANI

Lavić: Bosanski državni interes je iznad svega

  Skoro tri decenije Bosna je poprište etničko-religijske politike, odnosno etnicizma, rečeno je na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca ”Krug 99“ održanoj u nedjelju u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

NAŠI DANI

Obavljena 25. kolektivna dženaza žrtvama velikosrpskih zločina u Zvorniku

U Šehidskom mezarju Gornja Kalesija danas je obavljena 25. kolektivna dženaza za žrtve velikosrpskih zločina na području Opštine Zvornik, koji su počinjeni u proljeće i ljeto 1992. godine, javlja Anadolija.