Uspješni zenički studenti novčano nagrađeni od Federalnog premijera i kompanije HIFA

Uspješni zenički studenti novčano nagrađeni od Federalnog premijera i kompanije HIFA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas je u zgradi Vlade FBiH, primio  članove arbitražnog tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je sa Univerzitetom „Lomonosov“ iz Rusije podijelio treće mjesto na svjetskom „Vis Moot“ takmičenju iz međunarodne trgovačke arbitraže u Beču.

Prijemu su prisustvovali članovi tima studenti Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija i mentor prof.dr. Zlatan Meškić.

Nakon što su se prošle godine plasirali među 16 najboljih ekipa u svijetu, tim zeničkog Pravnog fakulteta ove godine je ostvario dosad najbolji rezultat, otkad učestvuje na ovom takmičenju, a uspjeh je značajniji, jer je ove godine u konkurenciji bilo 378 timova iz cijelog svijeta.

Čestitajući zeničkom akademskom timu na ostvarenim rezultatima, federalni premijer je rekao da je to radosna i ohrabrujuća vijest za generacije mladih Bosne i Hercegovine i dokaz da se sve može postići kad se želi, radi i sanja. Ovom prilikom Novalić je ovim uspješnim mladim ljudima dodijelio novčane nagrade u iznosu od po 500 KM.

-Od prve godine mandata izdvajamo budžetska sredstva za zapošljavanje mladih. Znamo da to nije dovoljno, ali pokazatelji o ekonomskom rastu obećavaju da će i drugi, privreda posebno,  imati više mogućnosti za ove namjene-rekao je Novalić.

Studenti su istakli kako je njihov uspjeh poruka mladima da trebaju ostati i graditi budućnost u Bosni i Hercegovini.

-Drago mi je da smo pokazali da ono što je „vani“ ne mora da znači da je bolje i kvalitetnije. Dobro je i da smo pokazali da nema ništa bez rada i truda, i da jednostavno morate proći taj proces učenja i istraživanja-kazala je studentica Amina Hasanović.

HIFA-OIL nagradio studente Vis moot tima s 5000 KM za izuzetan uspjeh

U okviru prijema studenata Vis moot kod premijera ZDK, Mirze Ganića, članovi tima, kao i treneri i uprava fakulteta imali su priliku da razgovaraju i s g. Izudinom Ahmetlićem, vlasnikom više kompanija kao što HIFA OIL,EUROMETALI, EUROROAL, LB GMBH EUROSTIL. Tom prilikom g. Izudin Ahmetlić naglasio je da je HIFA OIL kao privatna kompanija koja prometuje najvećim količinama derivata u BiH, uvijek uz i sa najboljima. Zahvalio se članovima Vis moot tima što doprinose optimizmu u životu u BiH, te istaknuo kako i on i njegova preduzeća nastoje da svo vrijeme rade na tome da život u BiH bude bolji za svakog građanina. U skladu s tim, g. Izudin Ahmetlić obećao je nagradu u vrijednosti od 5000 KM za izuzetak uspjeh cjelokupnom Vis moot timu i to obećanje je i izvršio. U ime Pravnog fakulteta u Zenici, a posebno u ime Vis moot tima zahvaljujemo g. Ahmetliću i HIFA-OIL što su prepoznali i podržali kvalitet i doprinos društvu u Bosni i Hercegovini – navode su iz ove visokoškolske ustanove.

Previous Nastavlja se rast! Prosječna plaća u FBiH 916 BAM
Next Uskoro gradnja testno -poletne staze na Aerodromu Bihać

You might also like

NAŠI DANI

Svečano otvoren Školski centar ‘Alija Izetbegović’ u Pakistanu

Pred brojnim zvanicama iz političkog i javnog života te diplomatskog kora, u Islamskoj Republici Pakistan svečano je otvoren školski centar koji nosi ime po prvom predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Aliji

NAŠI DANI

Zet Dragana Čovića može biti direktor BHANSA-e do penzije

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH. Ministar

NAŠI DANI

Protesti u Kozarcu: Autoput – DA, preko naših imanja – NE!

Mještani Kozarca ponovo protestuju zbog sporne trase budućeg autoputa Banja Luka – Prijedor. Ovaj autoput bi trebalo da prođe navedenim mjestom u kojem žive povratnici Bošnjaci. Mještani smatraju da skraćenje