Kanton Sarajevo uz podršku katalonske vlade namjerava obnoviti bob stazu na Trebeviću

Kanton Sarajevo uz podršku katalonske vlade namjerava obnoviti bob stazu na Trebeviću

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas regionalnog ministra Vlade Katalonije za vanjske poslove, institucionalne odnose i transparentnost Alfreda Boscha s kojim je razgovarao o budućim zajedničkim projektima. Sastanku su prisustvovali ministri finansija i privrede Amel Kovačević i Haris Bašić.

Ovom prilikom, Bosch je istakao kako se Sarajevo u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija, posebno u oblasti turizma, te ponudio da zajedno s Vladom Kantona započnu pregovore za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću, kojoj je neophodno vratiti stari sjaj. To će biti, kako je potcrtao, novi brend Sarajeva.

Najavljeno je da će se BCN kandidrati za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2030. godine, te su tim povodom predložili i da se Sarajevo priključi toj kandidaturi.

“Malo je evropskih gradova u kojima su planine blizu grada, a tu posebno mislim na Trebević koji ima prekrasan pogled na Sarajevo, za koji nas vežu posebne emocije”, poručio je Bosch.

Premijer Forto je istakao kako je ovo odličan prijedlog te da je kantonalna Vlada svakako planirala da krene s obnovom bob staze, jer je nakon Zimskih olimpijskih igara koje su održane u Sarajevu ovo postao i jedan od simbola našeg grada.

Razgovarano je o intenziviranju kulturne saradnje, jer se i u Barseloni, kao i Sarajevu stalno igraju nove teatarske predstave zbog čega su se svi složili da je potrebno to i unaprijediti.

Previous Ovako izgleda morski pas koji nastanjuje bosansko more
Next U Živinicama otvorena novoizgrađena fabrika Elsta Mosdorfer Bosnia

You might also like

NAŠI DANI

Tešanj – Okončana izgradnja i opremanje četiri nove školske dvorane

Završetkom izgradnje četiri nove sportske dvorane sve osnovne škole na području općine Tešanj sada imaju vlastite sale pa će od naredne školske godine svi đaci i njihovi nastavnici časove tjelesnog

NAŠI DANI

Protesti za Dženana Memića: Građani traže istinu

Na poziv porodice nastradalog Dženana Memića, oko 300 građana okupilo se ispred SCC-a u Sarajevu kako bi protestom ponovo pružili podršku roditeljima mladića koji još uvijek tragaju za istinom u slučaju smrti

NAŠI DANI

Evidentirano smanjivanje ranije povećanih cijena, apel građanima da ne gomilaju zalihe

Federalni tržnišni inspektori evidentirali su značajan broj slučajeva smanjivanja ranije povećanih cijena u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, saopštili su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) upozorivši da je