U Živinicama otvorena novoizgrađena fabrika Elsta Mosdorfer Bosnia

U Živinicama otvorena novoizgrađena fabrika Elsta Mosdorfer Bosnia

Danas je u poslovnoj zoni Ciljuge II Živinice svečano otvorena novoizgrađena proizvodna firma Elsta Mosdorfer Bosnia. Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i vlasnik austrijske firme Elsta Mosdorfer su presjecanjem crvene vrpce svečano otvorili navedenu firmu.

Svečanom otvaranju je prisustvovao i ministar privrede Osman Puškar, predstavnici firme Elsta Mosdorfer iz Austrije, te mnoge kolege i prijatelji vlasnika ove austrijske firme.

Svečanost otvaranja firme počela je intoniranjem himni države Bosne i Hercegovine i Austrije, nakon čega je uslijedilo obraćanje zvanica, te zajednički obilazak novootvorene firme. U pigodnim govorima vlasnika austrijske firme Elsta Mosdorfer istaknuta je velika zahvalnost načelniku Samiru Kamenjakoviću i adminsitraciji Općine Živinice za pruženu podršku i pomoć njihovom otvaranju firme u Općini Živinice.

Firma Elsta Mosdorfer Bosnia peta je po redu inostrana investicija u Općini Živinice u posljednje dvije godine. Riječ je o austrijskoj firmi koja se bavi proizvodnjom poliesterskih kućišta za električnu energiju, a koriste se za distribuciju, transfer, mjerenje i telekomunikacije. Proizvodnja je gotovo u potpunosti namjenjena tržištu Evropske unije.

Vrijednost ovog projekta otvaranja firme Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama je preko deset miliona kovertibilnih maraka.

U novootvorenom objektu trenutno je zaposleno 150 radnika, a čiji broj će se u skladu sa širenjem kapaciteta povećavati. Naime, pored novoizgrađenog objekta u poslovnoj zoni Ciljuge II Živinice, predstavnici firme Elsta Mosdorfer planiraju izgradnju još jednog objekta na već kupljenom zemljištu.

Previous Kanton Sarajevo uz podršku katalonske vlade namjerava obnoviti bob stazu na Trebeviću
Next I ovo je Bosna! Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu već imaju zaposlenje

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

‘Dita’ bilježi kontinuiran rast i razvoj

Dita 1977 je tvornica deterdženata koja je postala dio Bingo Group 2017. godine, nakon čega su u tvornici realizirane milionske investicije. Proizvodi veliki broj sredstava za higijenu u domaćinstvu i

MADE IN BOSNIA-387

ArcelorMittal Zenica – od poslovanja s gubitkom do godišnje zarade od 200 miliona maraka

Najprofitabilnija kompanija u Bosni i Hercegovini prošle godine bio je ArcelorMittal Zenica koji je ostvario zaradu od skoro 200 miliona KM, što je nevjerovatan skok. Firma je lani imala neto

Ekonomija/Biznis

Bosanske kompanije na prestižnom sajmu namjenske industrije u Istanbulu

Ova industrijska grana u 2016. godini je ostvarila značajno povećanje aktivnosti u odnosu na 2015. godinu – zabilježn rast dobiti kompanija između 15-20 odsto. Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine će,