Dupla kruna i veliko slavlje na Koševu: Ekipa Sarajeva novi šampion države

Dupla kruna i veliko slavlje na Koševu: Ekipa Sarajeva novi šampion države

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ fudbaleri Sarajeva preuzeli su šampionski pehar, a sve to je popraćeno velikim slavljem na hiljade navijača “bordo“ tima.

Nakon što je sudija na Koševu dao znak da je utakmica završena (pobjeda Sarajeva 4:0 nad ekipom Zvijezda 09) , većina navijača napustila je tribine i prešla na zelenu površinu stadiona “Koševo”. Tokom proslave imali su priliku uživati uz muzički program.

Potom je uslijedio i najsvečaniji dio ceremonije, a to je dodjela medalja za fudbalere i predstavnike stručnog štaba FK Sarajevo, te preuzimanje šapionskog pehara. 

Izvor: AA


Proslava šeste titule državnog prvaka u klupskoj historiji, četvrte od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, biće nastavljena u centru grada, a igrači, rukovodstvo i stručni štab Sarajeva svakog trenutka bi se tamo trebali uputiti u otvorenom autobusu. 

Veliko slavlje sprema se ispred Vječne vatre u sarajevskoj ulici Mršala Tita, gdje će “bordo“ autobus sa šampionskim peharom dočekati ogroman broj simpatizera FK Sarajevo.

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” je današnjim osvajanjem titule prvaka Bosne i Hercegovine, prvi put u historiji osvojio duplu krunu.

Previous Ideja 23-godišnjaka doživjela realizaciju: Kreće izvoz pilećih nogica iz Bosne u Aziju
Next Pedeset visočkih osnovaca učestvovalo u edukativno-kreativnoj radionici "Bosančica"

You might also like

SPORT

Evropa kup, Crans Montana: Muzaferija 2. u spustu

RAD, UPORNOST, POZRTVOVANOST = Elvedina Muzaferija Ona je svaki dan trenirala, vozila trke, neke uspjesno neke malo manje. Evropa kup na Bjelasnici je bilo njeno razocarenje. Htjela je svoju publiku obradovati.

SPORT

Dževad Alihodžić: Moj radni odmor s bh. reprezentacijom

Proslavljeni bh. košarkaš Dževad Alihodžić trenutno se u ulozi pomoćnika selektora Damira Mulaomerovića nalazi na pripremama u Tuzli sa bh. košarkaškom reprezentacijom. Ljubimac bh. navijača, popularni Dževdo, o igračima i

SPORT

Amel Tuka pobijedio u Luzernu

Olimpijac Amel Tuka večeras je na Atletskom mitinigu u švajcarskom Luzernu pobijedio svoje konkurente na 800 metara sa rezultatom 1,45.55 i tako pokazao da se nalazi u solidnoj formi pred