Bivši šef slovenskih obavještajaca: Bosanska obavještajna služba je najbolja u regionu!

Bivši šef slovenskih obavještajaca: Bosanska obavještajna služba je najbolja u regionu!

Bivši šef slovenske Obavještajno-sigurnosne agencije (SOVA) i dekan mariborskog Fakulteta za organizacione nauke Iztok Podbregar u razgovoru za slovenačko Delo ocijenio je da je Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) najbolja obavještajna služba u regionu!

Na pitanje novinarke Suzane Kos koja obavještajna služba u regionu je najbolja, Podbregar je otvoreno kazao:

“Nesumnjivo bosanska, koja je prošla i kroz iskustvo rata. A istovremeno radi uz snažnu potporu partnerskih službi iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije koji ih obučavaju i opremaju kazao je Podbregar.

Podbregar je u opširnom intervjuu za Delo govorio o sigurnosnoj poziciji Slovenije, te ukazao na činjenicu da strane obavještajne službe imaju široko rasprostranjeno djelovanje u toj zemlji.

“Slovenija je na raskrižju interesa i vrlo smo izloženi djelovanju stranih obavještajnih službi, a kontraobavještajna djelatnost je od najveće važnosti”, rekao je Podbregar, dodajući da opasnost od ekstremizma nije najveći izazov za Sloveniju.

(RadioSarajevo/MiruhBosne)

Previous Prekinuta mladost: Godišnjica masakra na tuzlanskoj Kapiji
Next Uskoro rekonstrukcija oronulog nacionalnog spomenika Bistrička stanica

You might also like

NAŠI DANI

Ozvaničena saradnja Univerziteta u Sarajevu i Memorijalnog centra Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari i Univerzitet u Sarajevu ozvaničili su saradnju Memorandumom na osnovu kojeg će, između ostalog, raditi u oblasti obrazovanja o događajima koji su se desili u

NAŠI DANI

Travnik: Klanjana dženaza dr. Mirsadu Peci – preminuo na dan izbora na kojima je osvojio najviše glasova za načelnika

Uz prisustvo građana, rodbine i prijatelja u travničkom naselju Goleš u ponedjeljak je klanjana je dženaza-namaz doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA)

NAŠI DANI

Ramazan u Bosni: Bratunčani uživali u zajedničkom iftaru i vjerskom programu

  U okviru manifestacije “Ramazan u Bosni” večeras je ispred džamije u centru Bratunca organizovan iftar na kojem je prisustvovalo oko 400 postača iz Bratunca i Podrinja. Tokom prelijepe ramazanske