Trener istanbulskog tima: Utakmica Sarajeva i Galatasarayja pokazuje dobre odnose naroda Bosne i Hercegovine i Turske

GALATA-830x300

Fudbalski klub Sarajevo obilježit će 70. godišnjicu postojanja prijeteljskom utakmicom protiv istanbulskog velikana Galatasaraya, koja će biti odigrana danas na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u 18.30 sati.

Pokrovitelj meča je kompanija Turkish Airlines, a čelnici Sarajeva očekuju veliki spektakl protiv osvajača ”duple krune” i najtrofejnijeg fudbalskog kolektiva u Turskoj. Konačan ishod utakmice na ”Koševu” je u drugom planu, javlja Fena.

Trener istanbulskog kluba Hamza Hamzaoglu za ovaj meč zbog reprezentativnih obaveza neće moći računati na nekoliko pojedinaca, ali sigurno je da će na raspolaganju imati kvalitetan sastav.

Hamzaoglu se na današnjoj konferenciji za medije zahvalio na pozivu u Sarajevo, te naglasio da ova utakmica pokazuje prijateljske odnose naroda Bosne i Hercegovine i Turske.Hamza-Hamzaoğlu-haberleri

– Svi smo svjesni utjecaja fudbala u svijetu, odnosno koliko ova igra utiče na procese pomirenja i održavanja prijateljskih odnosa. Bez razmišljanja smo prihvatili poziv Sarajeva, jer narod u Bosni i Hercegovini smatramo svojim prijateljima i svojom braćom.

To ćemo danas pokazati na stadionu kroz ”fer plej” i pozitivnu atmosferu. Nadam se da će svi gledaoci uživati u današnjem meču – izjavio je Hamzaoglu na današnjoj konferenciji za medije.

Prvotimac Galatasaraya Sabri Sarioglu naglašava da mu je velika čast igrati utakmicu u kojoj FK Sarajevo slavi godišnjicu postojanja. On se slaže sa svojim trenerom da ovaj meč pokazuje dobre odnose dva naroda.

– Čast mi je što ću igrati ovakvu utakmicu. Slažem se s trenerom da je ovo važna utakmica koja pokazuje naše dobre veze i prijateljstvo. Nadam se da će meč biti dobar. Žao mi je što se dio naših igrača nije mogao odazvati, ali moći ćemo testirati neke mlade igrače. Oni će se moći malo bolje upoznati s našim sistemom rada – rekao je Sarioglu.

Šef Struke FK Sarajevo Miodrag Ješić zahvalio je Galatasaraju na dolasku i dodao da se nada se fudbalskom spektaklu, reviji fudbala na ”Koševu”, u kojoj će uživati svi ljubitelji fudbala, dok je prvotimac FK Sarajevo Adnan Kovačević dodao da će u današnjoj utakmici uživati igrači i navijači.

Utakmica Sarajevo – Galatasaray će biti odigrana danas na stadionu ”Koševo” u 18.30 sati.

(Faktor.ba/mb)

Previous Bosna i Hercegovina - Svi golovi u kvalifikacijama za Euro 2016
Next Pogledajte kako će izgledati naselje ''Nova Ilidža''

You might also like

SPORT

Pudar prvakinja Evrope i na 50 metara leptir (Video)

Bosanska plivačica Lana Pudar okitila se i trećom medaljom na Evropskom juniorskom prvenstvu. Nakon srebra na 100, zlata na 200, Pudar je osvojila 1. mjesto i u disciplini 50 meta

SPORT

Sve spremno za remake sarajevskog derbija iz 1996.: Grbavica ponovo slavi život, na terenu raja protiv raje

Glavni grad Bosne i Hercegovine sutra će biti domaćin jedinstvenog sportskog događaja zamišljenog kao remake utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja je odigrana 2. maja 1996. godine, javlja

SPORT

Bosna i Hercegovina danas igra prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom

  Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prijateljski meč protiv selekcije Crne Gore, a na toj utakmici od dresa reprezentacije oprostit će se nekadašnji reprezentativci Vedad Ibišević, Emir