Bosnalijek potpisao ugovor o saradnji s globalnom farmaceutskom kompanijom Mylan

Bosnalijek potpisao ugovor o saradnji s globalnom farmaceutskom kompanijom Mylan

Kompanija Bosnalijek najavila je početak poslovne saradnje sa kompanijom Mylan, jednom od najvećih globalnih farmaceutskih kompanija, koja posluje u 165 zemalja i ima portfolio sa više od 7.500 proizvoda (uključujući i biosimilare) i prihod od oko 11.4 milijarde američkih dolara zabilježen u 2018. godini, saopćeno je iz Bosnalijeka. 

Ovo partnerstvo je važan dio strategije rasta i razvoja Bosnalijeka, značajan korak naprijed, a ujedno i prilika za rad sa kompanijom Mylan, na zajedničkim projektima koji su usmjereni na potrebe pacijenata.

Kao prvi korak, kompanije su dogovorile saradnju i zajednički marketing za sedam farmaceutskih proizvoda, uz tendenciju da ova saradnja preraste u strateško partnerstvo u različitim oblastima, prije svega onim koja će omogućiti pristup novim molekulama i terapijskim područjima, kao i boljoj tržišnoj poziciji u skladu sa savremenim farmakoterapijskim trendovima.

– Ponosan sam što mogu da objavim saradnju sa kompanijom Mylan. Ovo je velika potvrda izuzetnosti naše kompanije i rezultata našeg rada. Sa kompanijom Mylan dijelimo dvije bitne poslovne vrijednosti – fokusirani smo na pravljenje visoko kvalitetnih lijekova koje želimo da učinimo dostupnim za sve pacijente, a u svemu što radimo težimo izvrsnosti i postavljanju novih poslovnih standarda – istakao je Nedim Uzunović, direktor kompanije Bosnalijek.

Naglasio je da budućnost farmaceutske industrije pripada onkološkim i imuno-onkološkim terapijama, te biološkim i biosimilarnim lijekovima.

– Kompanije koje ovladaju ovim portfolijem osigurat će snažnu kompetitivnu prednost. Zato smo, kroz ovu saradnju, koncentrisani na lijekove koji će nam pomoći da osnažimo svoju poziciju na novim terapijskim područjima, poput dijabetesa tipa 1, astme, hematologije, onkologije i kardiologije – dodao je Uzunović.

Željko Ravlić, menadžer kancelarija kompanije Mylan u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu, dodao je da će zahvaljujući ovom partnerstvu, Mylan moći da obezbijedi veću dostupnost visoko kvalitetnih i pristupačnih lijekova za stanovnike Bosne i Hercegovine.

– Ovo partnerstvo otvara nove mogućnosti za dalje širenje portfolija lijekova – kazao je Ravlić.
Bosnalijek je međunarodna kompanija koja uspešno posluje na tri kontinenta, u regionu prepoznata kao lider u farmaceutskoj industriji. Partnerstvo sa velikom i snažnom kompanijom poput Mylan-a dio je kompanijske strategije i vizije sa posebnim fokusom na razvijanje novih terapijskih oblasti, širenje portfolija proizvoda i usluga, kao i širenje poslovanja na nova tržišta u svijetu. Razvoj i rast kompanije, kao i otvaranje novih radnih mjesta, značajan su doprinos domaćoj ekonomiji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Previous Završeni protesti: Pa Milane, što obmanjujete narod! Jednog dana moraju podnijeti ostavke i otići
Next Sidran prenio Komšiću impresije o razgovoru s Macronom u Parizu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

  U Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa je 12. februara 2019. godine održana završna konferencija projekta “Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji finansira Evropska unija.

Ekonomija/Biznis

Turski investitori ulažu 70 mil. BAM u namjensku industriju u Živinicama – posao za 100 ljudi

U Živinicama je održan sastanak gradonačelnika Samira Kamenjakovića, delegacije Vlade FBiH i turskih investitora. Cilj sastanka je usaglašavanje i ostvarivanje ideje o pokretanju namjenske industrije u ovom gradu, u poslovnoj

Ekonomija/Biznis

Izvoz bosanske namjenske industrije u periodu 11 mjeseci iznosio 263 miliona maraka

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine 20.12.2022. godine je održan redovni sastanak članova Grupacije namjenske proizvodnje s ciljem donošenja zajedničkog plana aktivnosti za narednu godinu. Nakon podnesenog Izvještaja o