I na Lukomiru klanjan Bajram-namaz: Nakon zime 20 porodica se vratila u selo

I na Lukomiru klanjan Bajram-namaz: Nakon zime 20 porodica se vratila u selo

U najvisočijem bosanskom selu Lukomiru koje se nalazi na 1.495 metara nadmorske visine na planini Bjelašnici, muslimani su dočekali praznik Ramazanski bajram.

Nakon duge zime, stanovnici Lukomira su se vratili u svoje selo i klanjanjem Bajram-namaza dočekali najveći muslimanski praznik. Selo se sastoji od oko 50 kuća u kojima živi 20-ak porodica.


Foto Armin Durgut/Pixell

Džamija u selu je izgrađena 1969. godine. Ovo selo koje se nalazi na obroncima planine Bjelašnica, od Sarajeva je udaljeno oko 50 kilometara. 

Izvor: NAP

Previous Vispak predstavio novi web portal bosanskakuhinja.ba |
Next Bajram u prihvatnom centru Borići u Bihaću (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Stotine učenika na brdu Fortica svečano podigli zastavu Bosne i Hercegovine

  Oko 500 učenika iz osam mostarskih srednjih škola obilježilo je jučer Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečanim maršom i defileom sa državnim zastavama od Trga Musala do brda Fortica.

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Kravica u našoj zemlji među 20 najljepših mjesta u Evropi

Na stranici Conde Nast Traveler odabrali su 20 najljepših evropskih pejzaža, a među njima je i vodopad Krivica na rijeci Trebižat – nedaleko od Ljubuškog. -Može biti jedan od manjih

BH RAZGLEDNICA

Šarolika jesen u Sarajevu (FOTO)

Raskošne palete boja jeseni oduvijek su bile inspiracija slikarima i fotografima, a ovogodišnje ugodne temperature bez mnogo padavina omogućile su da građani Bosne i Hercegovine uživaju u sunčanim danima i