Desetine ronilaca iz Sarajeva u akciji čišćenja jezera Kop u Tuzli (Video)

Desetine ronilaca iz Sarajeva u akciji čišćenja jezera Kop u Tuzli (Video)

Na širem području jezera „Kop“ u naselju Šićki Brod ronioci kluba “Bosna” iz Sarajeva i volonteri iz Tuzle zajedno su organizovali  ekološku akciju čišćenja.

Iako spada u red najčistijih u našoj državi, neodgovornim ponašanjem pojedinaca jezero i zelene površine oko njega, sve češće su zatrpane različitim vrstama smeća i drugog otpada.

Ovo čišćenje je dio projekta „Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine“. Finalna je, od pet eko-akcija u ovoj godini, koju je pokrenuo ovaj ronilački klub iz Sarajeva, a realizuje se na širem području Bosne i Hercegovine.

Iako su posljednjih dana tempereture zraka visoke, voda u jezeru Kop i dalje je hladna što je onemogućilo ronioce da ga čiste duže od dva sata, iako je ostalo još smeća u njemu.

(RTV7 /MiruhBosne)

Previous Od sutra Oaza funkcionalne vode i cijeđeni domaći čaj na bosanskohercegovačkom tržištu
Next FMUP poduzima mjere na vraćanju sigurnosti i održavanju balansa policije

You might also like

NAŠI DANI

Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

Bogić Bogićević uputio je večeras dopis predsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva Jasminu Ademoviću u kojem mu poručuje da ne očekuje njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo

NAŠI DANI

Michael Jordan: Rasizam i nasilje nad nebijelcima duboko ukorijenjeni u SAD-u

Michael Jordan, jedno od legendarnih imena američke košarkaške lige (NBA), osudio je ubistvo crnca Georgea Floyda, koji je prošlog ponedjeljka podlegao usljed policijskog nasilja u američkom gradu Minneapolisu, javlja AA.

NAŠI DANI

Čedomir Jovanović, od Đinđića do Vučića

Da nije ubijen tog kobnog 12. marta, prvi demokratski izabrani premijer Srbije Zoran Đinđić danas bi proslavljao svoj 68. rođendan, a tim povodom na Twitteru se oglasio i njegov nekadašnji