Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic

Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic

Mirza Teletović, poznati bosanskohercegovački košarkaš firmi Interlogistic iz Sarajeva koja se bavi svim vrstama transporta, povjerio je posao organizacije selidbe ličnih stvari i dva putnička automobile iz USA u Bosnu i Hercegovinu.

Nedžad Turnadžić, direktor kompanije za Akta.ba je kazao kako je procedura selidbe iz USA jako komplikavana zbog američkih i bosanskih zakona i carinskih postupaka, te je i posao preseljenja bio zahtjevan.

“Sve je proteklo u najboljem redu, te smo nastavili saradnju u transportu i carinskom zastupanju za projekte Mirze Teletovića”, kazao je Turnadžić.

Podsjetio je kako Interlogistic nudi kompletnu uslugu preuzimanja pošiljke sa adrese (iz bilo kojeg djela svijeta, izvozno-carinsko zastupanje bilo gdje u svijetu, transport od odredišta do carine u Sarajevu, carinsku proceduru uvoza, carinsko zastupanje i na kraju dostavu na adresu).

“Sve ovo čini jednu kompletnu paletu usluga, a našim klijentima omogućava da nakon nama povjerenog naloga ne brinu i bave se drugim, bitnijim stvarima”, Turnadžić.

Mirza je pri povratku krajem prošle godine napisao: ‘Fine su te Sjedinjene Američke Države, fine su te plaže, ali meni nema ništa ljepše od Bosne i Hercegovine‘.

Teletović je dobio priliku u svojoj zemlji, trenutno je predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Također je zakoračio i u određene poslovne projekte u našoj zemlji.

Na konferenciji ’’Pouzdanost 2018’’, koja je održana u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina i LRC-a, a u suorganizaciji BBI VIP Business Club-a i specijalnog partnera Express Courier-a, Teletović je prisutnima otkrio razloge zbog kojih se vratio u domovinu i odlučio ovdje graditi bolju budućnost.

’’Mnogi me često pitaju – zašto bi neko došao iz Amerike u Bosnu i Hercegovinu? Zaista želim da pomognem ljudima u našoj državi, a kada sam bio košarkaš, uvijek sam se trudio dostojanstveno promovirati Bosnu i Hercegovinu. Međutim, uvijek sam pokazivao interes za biznis i stalno su se rađale neke poslovne ideje. U planu je realizacija mnogih projekata, a ono što odgovorno mogu reći je da ću u poslovnom svijetu biti pouzdan partner, baš kao što sam to bio i na parketu’’, istaknuo je Teletović i dodao:

’’Cilj mi je zaustaviti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine. Dosta razgovaram sa njima i trudim se uvjeriti ih da je ovdje moguće uspjeti, a zaista imam ogromno povjerenje u naš narod i u Bosnu i Hercegovinu. Ako sam ja iz Jablanice stigao tako daleko, zašto mi ovdje ne bismo mogli napraviti nešto više. Mladima želim dati priliku, omogućiti im zaposlenje, a siguran sam da to mogu napraviti i kroz moje privatne kontakte. Uvijek se držim svojih principa i sve što obećam, to ću i da uradim. Također, sve što budemo pravili bolju i pozitivniju atmosferu za poslovanje u Bosni i Hercegovini, uvjeren sam da će se naši mladi i perspektivni ljudi, a koji su otišli u inostranstvo, odlučiti za povratak.’’

(MiruhBosne/Poslovne Novine/Akta)

Previous Državnim organima Srbije i Crne Gore upućen zahtjev za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak
Next Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

You might also like

SPORT

Šestogodišnji Ismail Zulfić: Od dječaka koji se bojao plivanja do osvajača zlatne medalje

Šestogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, dječak rođen bez ruku, ne prestaje da oduševljava sve u regiji i šire. Ovaj hrabri dječak je prije nekoliko dana na Devetom regionalnom prvenstvu Hrvatske

ŽIVOT

Demobilisani borci iz Bugojna grade kuću bolesnom kolegi

Dvadesetak članova Udruženja demobilisanih branilaca odbrambenooslobodilačkog rata ‘92-‘95 centralna Bosna iz Bugojna pokrenulo je akciju izgradnje kuće za bolesnog kolegu Emira Škiljana. Škiljani su u ratu izbjegli iz Jajca i

Ekonomija/Biznis

Vernisa Rejhan: Iz Švedske se vratila u Bosnu da bi napredovala u karijeri

  Živimo u državi u kojoj je svakodnevna tema odliv mozgova gdje većina mladih silno želi otići u zapadne zemlje u potrazi za boljim životom, a sve manje se govori