Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Na štandu Bosne i Hercegovine svoje prozvode predstavlja osam kompanija, i to: BOSNAPLOD doo, HEPOK doo, KOMRAD doo, PODRUMI ANDRIJA doo, Sarajevska pivara dd, Vino Brkić doo, VINARIJA NUIĆ doo i Vina Zadro doo.

Kao i prethodnih godina, izlagači iz Bosne i Hercegovine privukli su pažnju i veliko interesovanje posjetilaca sajma, a priliku da svoje proizvode predstave široj javnosti u NR Kini imale su Sarajevska pivara i grupacija Zeraa Agriculture Investment u dijaloškoj TV emisiji koja je emitovana uživo.

Drugi dan sajma sve nacionalne paviljone posjetila je najviša delegacija Kine na čelu sa vice premijerom a paviljon Bosne i Hercegovine je obišao i sa izlagačima razgovarao i ambasador naše zemlje u NR Kini Anton Rill.

Ova izložbena manifestacija se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).

Previous Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic
Next Nova atrakcija iznad Sarajeva: Naredne godine bit će otvoren “Vidikovac”

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vratili se iz Austrije i napušteno zemljište u Derventi iskoristili za uzgoj organskog bilja

Dok mnogi odlaze iz zemlje u potrazi za poslom i boljim životom, još uvijek ima i onih koji vide bogatstvo koje pruža Bosna i Hercegovina. Ivana Stjepanović, rodom iz Bijelog

Ekonomija/Biznis

U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac “Bingo d.o.o.”, jučer je svečano otvorio tržni centar u ulici Rabita bb u Goraždu. U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života,  klijenata, gostiju, brojnih građana i

Ekonomija/Biznis

Zelena ekonomija i ‘novo normalno’ u fokusu petog Ekonomskog foruma (VIDEO)

Fokus Ekonomskog foruma, kojeg su danas u Sarajevu organizirali Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo, jeste ‘zelena ekonomija’ kroz ciljeve održivog razvoja u Evropi te šta je