Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Na štandu Bosne i Hercegovine svoje prozvode predstavlja osam kompanija, i to: BOSNAPLOD doo, HEPOK doo, KOMRAD doo, PODRUMI ANDRIJA doo, Sarajevska pivara dd, Vino Brkić doo, VINARIJA NUIĆ doo i Vina Zadro doo.

Kao i prethodnih godina, izlagači iz Bosne i Hercegovine privukli su pažnju i veliko interesovanje posjetilaca sajma, a priliku da svoje proizvode predstave široj javnosti u NR Kini imale su Sarajevska pivara i grupacija Zeraa Agriculture Investment u dijaloškoj TV emisiji koja je emitovana uživo.

Drugi dan sajma sve nacionalne paviljone posjetila je najviša delegacija Kine na čelu sa vice premijerom a paviljon Bosne i Hercegovine je obišao i sa izlagačima razgovarao i ambasador naše zemlje u NR Kini Anton Rill.

Ova izložbena manifestacija se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).

Previous Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic
Next Nova atrakcija iznad Sarajeva: Naredne godine bit će otvoren “Vidikovac”

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Maglaja proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

Kompanija „Bontex“ iz Maglaja ulazi u veliki posao isporuke 55.000 košulja za pripadnike švicarske vojske, sa švicarskim partnerom, firmom „Weder-Meier“. Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj

Ekonomija/Biznis

Data saglasnost da FBiH bude garant kredita za Blok 7 TE Tuzla

  Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova na sjednici da Federacija BiH bude garant javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine za kreditno zaduženje kod izvozno-uvozne

MADE IN BOSNIA-387

Svjetleće reklame bosanskog proizvođača od New Yorka do Moskve

  Kompanija Provis iz Visokog, proizvođač svjetlećih reklama i ostalih reklamnih elemenata, sa svojim proizvodima lider je na bosanskohercegovačkom i tržištu regije dok značajnu poziciju zauzima i na najzahtjevnijim tržištima