Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Na štandu Bosne i Hercegovine svoje prozvode predstavlja osam kompanija, i to: BOSNAPLOD doo, HEPOK doo, KOMRAD doo, PODRUMI ANDRIJA doo, Sarajevska pivara dd, Vino Brkić doo, VINARIJA NUIĆ doo i Vina Zadro doo.

Kao i prethodnih godina, izlagači iz Bosne i Hercegovine privukli su pažnju i veliko interesovanje posjetilaca sajma, a priliku da svoje proizvode predstave široj javnosti u NR Kini imale su Sarajevska pivara i grupacija Zeraa Agriculture Investment u dijaloškoj TV emisiji koja je emitovana uživo.

Drugi dan sajma sve nacionalne paviljone posjetila je najviša delegacija Kine na čelu sa vice premijerom a paviljon Bosne i Hercegovine je obišao i sa izlagačima razgovarao i ambasador naše zemlje u NR Kini Anton Rill.

Ova izložbena manifestacija se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).

Previous Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic
Next Nova atrakcija iznad Sarajeva: Naredne godine bit će otvoren “Vidikovac”

You might also like

Ekonomija/Biznis

Intenziviranje radova: Traži se izvođač za izgradnju probne poletno-sletne staze za Aerodrom Bihać

  Objavljen je javni poziv za odabir izvođača radova za Izvođenje radova na izgradnji probne dionice poletno-sletne staze Aerodroma Bihać – Golubići, saznaje Akta.ba. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 2,080,256,18

Ekonomija/Biznis

Šarović: Od 2015. imamo konstantan rast pokrivenosti uvoza izvozom

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je u intervjuu za današnje “Oslobođenje” da je relativno zadovoljan pokrivenošću uvoza izvozom, koja je dostigla 62 posto.

Ekonomija/Biznis

Glavni grad povezan sa cijelim svijetom: 20 aviokompanija djeluje sa Sarajevskog aerodroma

Međunarodni aerodrom Sarajevo dočekat će u decembru 900.000. putnika.  Novo obaranje rekorda dio je višegodišnjeg trenda koji podrazumijeva kontinuirani enormni rast broja putnika koji dolaze i odlaze s najvećeg aerodroma