Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Na štandu Bosne i Hercegovine svoje prozvode predstavlja osam kompanija, i to: BOSNAPLOD doo, HEPOK doo, KOMRAD doo, PODRUMI ANDRIJA doo, Sarajevska pivara dd, Vino Brkić doo, VINARIJA NUIĆ doo i Vina Zadro doo.

Kao i prethodnih godina, izlagači iz Bosne i Hercegovine privukli su pažnju i veliko interesovanje posjetilaca sajma, a priliku da svoje proizvode predstave široj javnosti u NR Kini imale su Sarajevska pivara i grupacija Zeraa Agriculture Investment u dijaloškoj TV emisiji koja je emitovana uživo.

Drugi dan sajma sve nacionalne paviljone posjetila je najviša delegacija Kine na čelu sa vice premijerom a paviljon Bosne i Hercegovine je obišao i sa izlagačima razgovarao i ambasador naše zemlje u NR Kini Anton Rill.

Ova izložbena manifestacija se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).

Previous Mirza Teletović posao selidbe iz USA povjerio firmi Interlogistic
Next Nova atrakcija iznad Sarajeva: Naredne godine bit će otvoren “Vidikovac”

You might also like

Ekonomija/Biznis

Dvadeset firmi obnavlja bihaćki Kombiteks (VIDEO)

Prije 60 godina utemeljen je “Prvi krajiški kombinat”, kasnije preimenovan u Kombiteks, a iako je ta firma tekstilna industrija izgubila šansu da bude ono što je nekad bila, resursi koji

Ekonomija/Biznis

Novo iz Klasa: Na tržištu savijače u tri okusa i visokoproteinski hljeb u novom pakovanju

 Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište novi duboko zamrznuti proizvod – Savijače, te već poznati Viskoproteinski hljeb u novom, praktičnijem pakovanju sa načinom zatvaranja koji produžava njegovu

Ekonomija/Biznis

Prijedorska tvornica keksa: Mira povratkom Krašu obezbijedila budućnost

Tvornica keksa i srodnih proizvoda “Mira” iz Prijedora vodeća je kompanija u Bosni i Hercegovini u proizvodnji slatkih proizvoda, ali je i među vodećim preduzećima u izvozu, jer 80 posto