Zenica: Amel Tuka najbrži na 800 metara

Zenica: Amel Tuka najbrži na 800 metara

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka slavio je u utrci na 800 metara na 10. međunarodnom atletskom mitingu održanom u Zenici sa vremenom 1:46:31.

U utrci druge grupe za muškarce na 800 metara, Tuka je slavio sa vremenom 1:46:31 ispred Yevhena Hutsola i trećeplasiranog Qerama Eralda.

Nakon utrke, Tuka je rekao kako mu je uvijek veliki pritisak nastupati u Zenici.

“Konačno je završila ova trka u Zenici gdje osjetim dozu većeg pritiska nego inače, drugačije je trčati pred svojom publikom. Imamo tu dozu odgovornosti i poštovanja prema svima da nastupam na ovom mitingu kako bih pružio zadovoljstvo ljudima koji vole sport, koji vole kraljicu sportova, da to gledaju uživo i drago mi je da sam ovdje. Vrijeme nas je poslužilo, prije su nas pratile kiše i mislim da ne publika uživala u svemu. Ovo je sigurno do sada najbolji miting, što se tiče i konkurencije i svega ostalog, nekako to prelazi iz godine u godinu na više nivoe. Želim se zahvaliti AK Zenica kao organizatoru i svima koji su učestovali i svima koji su ovo omogućili i nadam se da se naredne godine vidi još bolji miting”, rekao je Tuka.

Naglasio je kako su tek sada pred njim najbitnije trke u ovoj sezoni.

“Imao sam do sada uvodne trke, tek poslije ovog mitinga kreću prave trke. Sve do sad sam trenirao jako, trke u Italiji i Švedskoj sam radio iz punog treninga, zatim prošlu sedmicu sam trenirao jako naporno i ova trka je bila iz punog treninga, ali sam zadovoljan jer sam skoro sve vrijeme trčao sam, 1:46, i inače nisam taj tip trkača koji ide naprijed i vodi trku. Sljedeća trka je u Ostravi 20. juna na Golden Spike gdje će biti jaka konkurencija i tu očekujem bolji rezultat. Sada slijedi blago opuštanje i traženje prave forme, osjećam se dobro, nemam problema sa zdravljem i sada ćemo vidjeti kako će biti”, rekao je Tuka.

Previous Štrajk žena u Švicarskoj zbog lošeg položaja u društvu
Next Bajraktarević: Naučimo djecu da budu zadovoljni, da shvate da i ovdje mogu postići velike rezultate

You might also like

SPORT

Sarajevo dobija podršku za OI s Barcelonom te obnovu bob staze na Trebeviću

Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste. Tako je

SPORT

Najbolji svjetski skakači u vodu ponovo u Mostaru

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo i ove godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Najbolji svjetski skakači u vodu će 24. septembra na Starom mostu ponovo izvoditi nevjerovatne skokove kojima

SPORT

Spektakl u meču sa Grcima: Svakom navijaču na ”Bilinom polju” zastavica Bosne i Hercegovine

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) saopštili su danas da će u sutrašnjoj utakmici protiv Grčke biti poduzete pojačane sigurnosne mjere, te da navijači na stadion ”Bilino polje”