Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Heroji Armije Bosne i Hercegovine zaslužuju svu moguću podršku i poštovanje, oni su naš obraz i ponos – poručio je tokom susreta s generalima Atifom Dudakovićem, Sakibom Mahmuljinom i Ismetom Hadžićem Mutevelijom u sarajevskoj Vijećnici gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. 

Istakao je da će o njihovoj borbi i herojstvima učiti generacije, njihove velike pobjede u odbrani zemlje izučavaju se na vojnim akademijama širom svijeta. 

“Naša obaveza je da budemo uz njih u miru koji uveliko dugujemo njima i njihovim saborcima”, rekao je gradonačelnik Skaka. 

Tokom razgovora razmotreni su modeli i načini na koji Grad Sarajevo može podržati pravnu borbu za očuvanje digniteta i dostojanstva odbrambenog rata i sprečavanje pokušaja izjednačavanja žrtve i agresora, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Gradske uprave.

Previous Zgrada Olimpijskog muzeja u Sarajevu mogla bi biti otvorena do kraja godine
Next Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom

You might also like

NAŠI DANI

Mladi srbijanski pjesnik: ‘Bosna sve ima, samo nema svijest o tome da sve ima’

  Stefan Simić je mladi pisac i sociolog rođen 1989. godine u Paraćinu, Srbija. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, a knjigu “Odjeci ljudskog” 2013. i 2014.

NAŠI DANI

Mektić: Dodik će se suočiti s istragama o kriminalu i korupciji

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poručio je u subotu predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku da neće biti nikakvih pregovora o tome trebaju li policija i pravosuđe u

NAŠI DANI

Mališani uživaju u prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu (VIDEO)

  Građani Sarajeva proslavljaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, gdje je cjelodnevna zabava organizirana zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo i Bosanskom kulturnom centru.