Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Heroji Armije Bosne i Hercegovine zaslužuju svu moguću podršku i poštovanje, oni su naš obraz i ponos – poručio je tokom susreta s generalima Atifom Dudakovićem, Sakibom Mahmuljinom i Ismetom Hadžićem Mutevelijom u sarajevskoj Vijećnici gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. 

Istakao je da će o njihovoj borbi i herojstvima učiti generacije, njihove velike pobjede u odbrani zemlje izučavaju se na vojnim akademijama širom svijeta. 

“Naša obaveza je da budemo uz njih u miru koji uveliko dugujemo njima i njihovim saborcima”, rekao je gradonačelnik Skaka. 

Tokom razgovora razmotreni su modeli i načini na koji Grad Sarajevo može podržati pravnu borbu za očuvanje digniteta i dostojanstva odbrambenog rata i sprečavanje pokušaja izjednačavanja žrtve i agresora, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Gradske uprave.

Previous Zgrada Olimpijskog muzeja u Sarajevu mogla bi biti otvorena do kraja godine
Next Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom

You might also like

NAŠI DANI

Leonardo DiCaprio donira 10 miliona dolara Ukrajini

Leonardo DiCaprio donirao je 10 miliona dolara Oružanim snagama Ukrajine, što je najveći pojedinačni iznos donacija do sada. – Hollywoodska superzvijezda, posebno popularan po ulozi u filmu ‘Titanic’, Leonardo DiCaprio,

NAŠI DANI

Goražde: U okviru manifestacije „Dani otpora“ otvoreno Centralno spomen obilježja poginulim braniocima

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na šehidskom mezarju „Kolijevke” i Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995., danas je počela tradicionalna Manifestacija „Dani otpora“. 4. (četvrtog) maja 1992.

NAŠI DANI

Mostarac ustupio zemljište za praktičnu nastavu studentima biologije i ekologije

Studenti Nastavničkog fakulteta iz biologije i ekologije Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru danas su dobili Nastavni centar za izvođenje praktične nastave i mogućnost proučavanja flore i faune na području Bune,