Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom

Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom


Aegean Airlines, najveći grčki avio prijevoznik i član Star Alliance-a, uveo je novu liniju iz Sarajeva za Atinu, u ljetnoj sezoni 2019.

Linija Sarajevo – Atina, s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13.06. do 14.09.2019., omogućit će putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i  mogućnost konekcija širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti. Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com. Karte se također mogu kupiti i  putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma www.sia.ba.

Za letove će se koristiti zrakoplovi DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Atina je jedan od najstarijih svjetskih gradova čija historija seže 3.400 godina unatrag. Klasična Atina bila je centar umjetnosti, nauke  i filozofije, postojbina Platonove akademije i Aristotelovog liceja,često spominjana kao kolijevka Zapadne civilizacije i rodno mjesto demokratije. Danas Atina kao kozmopolitska metropola ima ključnu ulogu u ekonomskom, financijskom, industrijskom, političkom i kulturnom životu Grčke.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 aviona.Grupacija je u 2018-oj ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima.

Zahvaljujući poslovnom pristupu u kome putnik ima središnje mjesto, Aegean je do sada osvojio brojne nagrade za svoje usluge i  zaposlenike.2018. godine Aegean Airlines je s Airbus-om potpisao ugovor o kupovini 42 aviona nove generacije A320neo, a planira i dodatnu narudžbu, 20 novih aviona A320neo.

Previous Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje
Next Od 15. juna BH vozom prema moru

You might also like

NAŠI DANI

Lavić: Bosanski državni interes je iznad svega

  Skoro tri decenije Bosna je poprište etničko-religijske politike, odnosno etnicizma, rečeno je na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca ”Krug 99“ održanoj u nedjelju u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

NASLIJEĐE

Pronađeno sjeme pšenice i susama staro 2.800 godina koje će biti ponovo posađeno

Vladavine Urartu poznata i po prvim kanalizacijskim sistemima u svijetu… Tokom arheoloških iskopavanja u palati Cavustepe na području Gurpinara, u Vanu, na istoku Turske pronađeno je sjeme pšenice i susama

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Potresne fotografije iz Komemorativnog centra: Štramplice, čarapice i patikice ubijenih zvorničkih mališana

U Komemorativnom centru u Tuzli danas je Zijo Ribić iz Skočića kod Zvornika, identificirao svoje tri sestre, četverogodišnju Almasu, petogodišnju Suvadu i sedmogodišnju Zijadu, koje su pronađene u masovnoj grobnici