Od 15. juna BH vozom prema moru

Od 15. juna BH vozom prema moru

Željeznice FBiH obavještavaju putnike da će u sezoni od 15.06. do 31.08.2019. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog BH voza na relaciji Sarajevo- Čapljina- Sarajevo i proširenja putničke ponude na način da će putnici u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude.


Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:15 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:32 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:42 sati. Voz će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići.


Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum polazit će u 10:05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18:00 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana.


Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazit će u 10:05/10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen. Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica FBiH.


Za grupe od 30 i više putnika, Željeznice FBiH u saradnji sa Autohercom u mogućnosti su organizovati jednodnevne izlete iz Mostara i Čapljine prema Blagaju, Počitelju i Kravicama. Zainteresirane grupe trebaju poslati zahtjev na info@zfbh.ba.

Previous Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom
Next Bosna zbog prirode odabrana za jedini evropski KTM Adventure Rally

You might also like

NAŠI DANI

Bivši tužilac za ratne zločine Srbije: U SREBRENICI JE BIO GENOCID I TAČKA

U Srebrenici se dogodio genocid, izjavio je jučer bivši srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević na tribini “22 godine poslije sukoba: Da li su ratni zločini završena priča?”, koju

HISTORIJA

Na Vratniku danas obilježena 78. godišnjica oslobođenje Sarajeva od fašizma

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodičkog rata Stari Grad prigodnim programom danas je obilježilo 78. godišnjicu od ulaska oslobodilačkih antifašističkih snaga 16. muslimanske brigade kroz Višegradsku kapiju i prolaska preko Vratnika

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica puštanja u funkciju Sarajevskog tunela spasa (VIDEO)

  Sarajevski tunel spasa je 31. jula 1993.godine pušten u funkciju i to je bio najvažniji strateški projekt za odbranu grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Na lokaciji Spomeničkog