MEHMEDOVIĆ: HITNO OBUSTAVITI ISPLATE PARLAMENTARCIMA ZA NERAD

MEHMEDOVIĆ: HITNO OBUSTAVITI ISPLATE PARLAMENTARCIMA ZA NERAD

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović prešao je sa riječi na djela i na osnovu člana 170. Poslovnika o radu Zastupničkog doma,  podnio Inicijativu kojom se traži izmjena Odluke Administrativne komisije u smislu da se zastupnicima dok traje blokada rada Zastupničkog doma obustave isplate plaće za svaki mjesec u kome se ne održi bar jedna sjednica Doma, kao i svima zastupnicima koji u tekućem mjesecu ne prisustvuju barem jednom zasjedanju.


Također, ovom inicijativom, kako navodi zastupnik Mehmedović, želi poticati Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o plaćama i nadoknadama kojim bi se ova oblast u ovakvim slučajevima precizno definisala.

“Smatram moralnim da se ovakva inicijativa podrži jer nije u redu da se isplaćuju plate tokom mjeseca u kome zaposlenik ili radnik ili službenik nije radio”, navodi zastupnik SDA.

Podsjetimo, za samo četiri mjeseca na račune državnih parlamentaraca uplaćeno je 750.763 KM.

Previous Prijem 25 mladih ljekara na UKC Tuzla (Video)
Next Naša stranka osuđuje paradiplomatske aktivnosti Milorada Dodika

You might also like

NAŠI DANI

Dostavljeno 80 respiratora koje je kupila Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić dočekao je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pošiljku od 80 respiratora, koji su stigli danas iz Pekinga, a koje je Vlada Federacije BiH kupila

NAŠI DANI

Odabrano idejno rješenje spomen obilježja stradalim učesnicima Marša smrti, Srebrenica – Nezuk 1995. godine

  Nakon obavljene konkursne procedure, Općina Sapna je izvršila odabir najboljeg rada na izradi „Idejnog rješenja za izgradnju spomen obilježja stradalim učesnicima proboja – Marša smrti, Srebrenica – Nezuk 1995.

NAŠI DANI

Bošnjaci Bayrampaše u Istanbulu se organizirali i u rekordnom roku prikupili pomoć za stanovnike stradalih područja

Adnan Ličina, predsjednik Mjesne zajednice Yildirim u Istanbulu, u Općini Bayrampasa koja broji 55.000 stanovnika javio se za Hayat nakon razornog zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku. U svom javljanju